CTP a demarat o nouă serie de acțiuni de protejare a mediului, în CTPark Bucharest Wes

0
1850

 

București, 24.04.2019 – CTP, cel mai mare dezvoltator și administrator pe termen lung de parcuri industriale și logistice premium din România și Europa Centrală și de Est, continuă și în 2019 seria de acțiuni de responsabilitate socială, menite să sprijine comunitățile locale din apropierea proprietăților pe care le deține. Astfel, în săptămâna premergătoare Floriilor, reprezentanții CTP alături de copiii de la Școala Generală  din Bolintin-Deal au plantat sălcii în parcul industrial CTPark Bucharest West.

 

Păstrând simbolistica sărbătorii de Florii, elevii din Bolintin-Deal împreună cu angajații CTP au plantat 120 de sălcii care vor deveni habitat pentru păsări. De asemenea, copiii au aflat de la specialiști informații despre fauna specifică zonei, despre importanța și modul în care se construiesc cuiburi, adăpători și distribuitoare de mâncare pentru păsări, adăpători pentru furnici și habitate pentru șopârle. Unul dintre scopurile acestei acțiuni a fost acela de a le insufla copiilor dragostea pentru natură, pentru plimbări în aer liber și grija față de mediul înconjurător și față de comunitatea în care locuiesc. De aceea, ei au primit din partea organizatorilor câte un rucsac cu mai multe instrumente ecologice pe care să le poată folosi în drumeții, printre care o lanternă fără baterii (cu dinam), o lupă, o busolă, un termometru și un fluier.

 

”Parcul industrial CTPark Bucharest West se află, pe de o parte, în apropierea autostrăzii A1, o zonă cu foarte mult trafic auto, dar și în apropierea comunităților. Noi ne dorim să minimizăm  impactul negativ asupra naturii și să maximizăm beneficiile aduse comunității atât din interiorul parcului, cât și din imediata vecinătate a acestuia, oferindu-le oamenilor un mediu de viață sănătos. Planul nostru este să plantăm cât mai mulți copaci, arbuști și vegetație specifice zonei, care să poată prelua poluarea cauzată de trafic și să creeze un mediu optim pentru dezvoltarea florei și faunei”, a declarat Ana Dumitrache, Country Head, CTP Romania.

 

CTP dezvoltă parcuri industriale, respectând cele mai riguroase norme ecologice. Clădirile din CTPark Bucharest West sunt în curs de certificare BREEAM (BRE Environmental Assessment Method), care reprezintă o metodă de evaluare a performanței ecologice a construcțiilor și a impactului acestora asupra mediului, fiind cea mai utilizată în prezent.

 

”Sub sloganul Coming Together is Power, CTP desfășoară acțiuni menite să aducă împreună comunitățile, să educe în ceea ce privește sustenabilitatea și modul în care putem încorpora activități ecologice în mediul corporativ și în viața noastră”, subliniază Ana Dumitrache.

 

 

Despre CTP

 

CTP este un dezvoltator și administrator full-service de proprietăți comerciale, specializat în livrarea și managementul parcurilor de business high-tech personalizate pentru companii internaționale și locale de prim rang, care fac investiții strategice noi sau își extind operațiunile în Europa Centrală și de Est. CTP deține CTPark Network, cel mai mare sistem integrat premium de parcuri de afaceri din Europa Centrală, cu 5 milioane metri pătrați de spații de clasa A, în peste 90 de puncte strategice.

 

În România, CTP este cel mai mare dezvoltator și administrator de spații logistice și industriale de clasa A, cu 1 milion metri pătrați suprafață închiriabilă, situați în zece orașe: Arad, București,
Cluj-Napoca, Deva, Ineu, Pitești, Salonta, Sibiu, Timișoara și Turda.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here