CSAT recomanda intensificarea actiunilor pentru prevenirea si combaterea evaziunii fiscale

0
492
calculator-calculare

calculator-calculareCSAT a recomandat, in urma sedintei de marti, intensificarea actiunilor intreprinse pentru prevenirea si combaterea evaziunii fiscale, aplicarea acestora in toate domeniile economiei, eficientizarea activitatii de valorificare a bunurilor confiscate.

„In cadrul sedintei s-a discutat pozitia Romaniei privind aportul la misiunea NATO din Libia. in acest context, s-a hotarat participarea Romaniei cu forte si mijloace la misiunea de impunere a unui embargo asupra armelor (Arms Embargo) impotriva Libiei, constand in fregata Regele Ferdinand” cu 205 militari si doi ofiteri de stat major specializati in forte navale”, se arata intr-un comunicat de presa al Administratiei Prezidentiale remis MEDIAFAX.

Potrivit sursei citate, o alta tema importanta pe agenda sedintei CSAT s-a referit la materializarea si valorificarea pragmatica a oportunitatilor comerciale si investitionale in relatiile cu statele din regiunea Asia-Pacific, in particular Republica Populara Chineza.

„Agenda a inclus si prezentarea unui raport privind progresele Romaniei in procesul de aderare la Spatiul Schengen, stabilind, cu acest prilej, prioritatile de actiune pentru perioada urmatoare. Concluzia discutiilor a fost ca Romania si-a respectat toate angajamentele la acest capitol, ca isi mentine pozitia privind aplicarea actualelor criterii Schengen de evaluare si ca dezaproba conexarea Mecanismului de Cooperare si Verificare (MCV) la aceste criterii”, se mai arata in document.

Membrii CSAT au facut o noua evaluare a rezultatelor obtinute in procesul de prevenire si combatere a evaziunii fiscale.

„Pentru perioada urmatoare, CSAT a recomandat intensificarea actiunilor intreprinse pentru prevenirea si combaterea evaziunii fiscale, aplicarea acestora in toate domeniile economiei, eficientizarea activitatii de valorificare a bunurilor confiscate”, se mai specifica in document.

De asemenea, CSAT a aprobat participarea Romaniei cu 66 de jandarmi la misiunea NATO de instruire a fortelor afgane de politie, pana la incheierea acesteia si a analizat situatia contingentului roman de jandarmi din Kosovo si executiile bugetare ale structurilor cu atributii in domeniul securitatii nationale.

in finalul sedintei, membrii CSAT au adoptat Raportul Consiliului Suprem de Aparare a tarii privind activitatea desfasurata in anul 2010 si au decis trimiterea acestuia catre Parlamentul Romaniei. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here