Criza imobiliara din SUA a devenit mai grava decat cea din timpul Marii Depresiuni economice

0
594
steag-america

steag-americaCriza imobiliara actuala din Statele Unite, inceputa in 2006, a devenit oficial mai grava decat cea din perioada Marii Depresiuni economice din anii ’30, potrivit CNBC.
Preturile au scazut cu 33% din 2006,

depasind astfel declinul de 31% care a inceput la sfarsitul anilor ’20 si a culminat in prima parte a anilor ’30, potrivit datelor firmei Case-Shiller.

„Scaderea preturilor locuintelor din primul trimestru ofera confirmarea ca actuala prabusire a pietei imobiliare este mai mare si mai rapida decat ce din timpul Marii Depresiuni”, a scris intr-o nota catre investitori Paul Dales, economist la Capital Economics Canada.

Potrivit Case-Schiller, care ofera cele mai detaliate date privind evolutia pietei imobiliare, preturile au scazut cu 1,9% in primul trimestru.

in plus, declinul din sectorul imobiliar nu s-a incheiat inca, considera Dales.

„Singura parte pozitiva este ca scaderea preturilor s-a mai temperat spre sfarsitul primului trimestru. Totusi, preturile ar urma sa mai scada anul acesta, ajungand la un declin de 5% pe ansamblu”, a spus el.

Piata imobiliara din SUA este afectata si de schimbarile implementate in timpul crizei financiare. Astfel, bancile au introdus criterii mai stricte de acordare a imprumuturilor ipotecare, in timp ce prescrierile continua intr-un ritm sustinut, cauzand declinul preturilor si suplimentand oferta de locuinte. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here