Criterii de alegere a ceasului de mana potrivit pentru barbati

0
1609

Ceasul de mana poate fi o alegere potrivita pentru un cadou atat pentru femei, cat si pentru barbati. Fie ca este vorba despre ceasuri Casio de lux, fie ca este vorba despre ceasuri Casio simple, acestea sunt confectionate din materiale de cea mai buna calitate si nu se defecteaza deloc usor.

 

Foarte important, inainte de a investi bani intr-un ceas de mana, este ca domnii sa cunoasca principalele tipuri de ceasuri, de mecanisme, de sisteme de prindere, sa faca diferenta intre modelele mai ieftine si cele mai scumpe, sa stie cum sa aleaga ceasul in functie de stilul vestimentar si de personalitate.

 

 

Pasii important de urmat pentru alegerea ceasului de mana

Inainte de toate, domnii trebuie sa isi stabileasca un buget, astfel incat sa aleaga numai anumite modele de ceasuri, care se incadreaza in banii pe care ii pot cheltui pe acest accesoriu foarte important. Dupa stabilirea bugetului, cumparatorii trebuie sa decida asupra tipului de afisaj, fie el analog, fie hibrid sau digital.

 

De asemenea, orice ceas barbatesc poate avea mai multe functii suplimentare, precum barometru, altimetru, GPS, puls cardiac si multe altele, iar cumparatorii trebuie sa decida daca una sau mai multe astfel de functii le sunt necesare.

 

In continuare, cumparatorii de ceasuri de mana barbatesti Casio trebuie sa decida si asupra tipului de curea – din metal, piele sau cauciuc –, dar si asupra mecanismului – mecanic sau quartz. Urmatorul pas este sa aleaga linia de design generala pentru stilul dorit. De la cele sport, casual, pana la ceasurile fashion si chiar elegante, fiecare in parte cu particularitatile sale. Nu in ultimul rand, rezistenta la apa este un alt factor important pentru alegerea ceasului de mana barbatesc.

 

 

Despre firma producatoare de ceasuri Casio

Producatorul de ceasuri Casio s-a impus pe piata din intreaga lume prin calitatea, originalitatea si durabilitatea produselor. In anul 1957 se infiinta aceasta companie si, de atunci, principala activitate ramane producerea ceasurilor de calitate, dezvoltand tehnologii noi, foarte folositoare.

 

Spre exemplu, ceasurile G Shock sunt foarte cunoscute in intreaga lume pentru ca sunt multifunctonale, rezistente la socuri, la apa, fiind dotate cu baterie solara. Fiecare tip de ceas Casio se adreseaza personalitatii unui tip diferit de utilizator.

 

 

Clasificarea ceasurilor in functie de tipul de mecanism

Una dintre cele mai importante caracteristici ale ceasului de mana este mecanismul, denumit si calibru, responsabil cu determinarea orei, a minutului si a secundei. Exista doua tipuri principale de mecanisme: mecanic si quartz.

 

Ceasurile de mana clasice sunt mecanice, au mecanisme complexe, formate din roti dintate, din suruburi, parghii, came si pinioane, plus diverse alte piese, cu mentiunea ca trebuie intoarse in mod periodic pentru a-si continua functionarea.

 

Modelele de ceasuri quartz au un principiu de functionare foarte simplu, pe baza unei baterii pentru alimentarea cu cristal de quartz. Ambele categorii sunt foarte precise.

 

Nu in ultimul rand, exista si o categorie aparte de mecanisme mecanice, automate, care trebuie purtate in mod regulat pentru a nu se opri din functionare. Indiferent de mecanismul ales, ceasul de mana Casio va fi o investitie demna de luat in considerare pentru urmatorul cadou facut unei persoane dragi.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here