Cristian Chilat, presupusul autor al asasinatului de la Piatra Neamt, a fost prins

0
601
catuse

catuseCristian Chilat, presupusul autor al asasinatului de la Piatra Neamt, a fost prins, luni dupa-amiaza, de politisti. Informatia a fost confirmata de purtatorul de cuvant al Politiei Neamt, Catalina Badeanu.
Potrivit unor surse din Ministerul Administratiei si Internelor, politistii si jandarmii l-au gasit pe Chilat datorita

 informatiilor furnizate de Directia Generala de Informatii si Protectie Interna.

Barbatul a fost gasit ascuns intr-o casa dintr-o comuna aflata in apropierea municipiului Piatra Neamt. Acesta nu era inarmat si nu a opus rezistenta in momentul in care a fost ridicat de fortele de ordine.

Conform anchetatorilor, Chilat a fost prins in localitatea Dragomiresti, in casa unei rude a acestuia. in aceasta locuinta anchetatorii urmeaza sa faca o perchezitie.

Barbatul va fi dus la Parchetul Tribunalului Neamt pentru audieri.

Tot la Parchet a fost audiat si Bogdan Mararu, care a fost impuscat de Chilat si a fost externat luni dimineata, dupa ce a fost supus unei interventii chirurgicale. Mararu a fost audiat in acest caz in calitate de parte vatamata si urmeaza ca legistii sa stabileasca numarul de zile de ingrijiri medicale de care va avea nevoie victima.

De asemenea, a fost audiat de procurori si patronul localului unde a avut loc asasinatul, acesta spunand ca din pozitia in care se afla nu l-a putut vedea pe atacator.

Cristian Chilat a fost cautat de sute de politisti din Neamt si din judetele limitrofe, care au instituit filtre pentru prinderea barbatului.

De asemenea, Chilat a fost dat in consemn la toate punctele de frontiera din tara si au fost distribuite fotografii ale urmaritului atat politistilor, cat si jandarmilor.

La Piatra Neamt se afla si seful Departamentului de Ordine si Siguranta Publica, chestor sef de politie Dan Valentin Fatuloiu, care va supraveghea ancheta in acest caz si va analiza activitatea Politiei Neamt in asigurarea ordinii si sigurantei publice.

Cristian Chilat mai avea de executat 189 zile de inchisoare, fiind eliberat inainte de termen

Presupusul autor al asasinatului de la Piatra Neamt, Cristian Chilat, mai avea de executat 189 de zile de inchisoare dintr-o pedeapsa primita pentru distrugere prin incendiere, insa a fost eliberat de Judecatoria Vaslui pentru buna purtare.

Potrivit procurorului de caz Stelian Olteanu de la Parchetul Tribunalului Neamt a declarat ca barbatul a fost eliberat inainte de termen pentru buna purtare printr-o decizie a Judecatoriei Vaslui. El fusese condamnat la trei ani de inchisoare pentru distrugere prin incendiere si a executat pedeapsa la Penitenciarul Vaslui.

Procurorul Olteanu a precizat ca Cristian Chilat mai avea un rest de pedeapsa de 189 de zile, care s-ar putea adauga la noua condamnare pentru infractiunea omor deosebit de grav, in cazul asasinatului de duminica.

Cristian Chilat, zis „Falau”, este presupusul autor al asasinatului comis, duminica, intr-o cafenea din centrul municipiului Piatra Neamt, asupra lui Gheorghita Mararu, cunoscut membru al unei grupari interlope.

Gheorghita Mararu (32 ani) si fratele acestuia, Bogdan (36 ani), stateau la masa, duminica la pranz, intr-o cafenea din Piatra Neamt, primul din acestia fiind impreuna cu prietena sa. La un moment dat, in local a intrat Cristian Chilat (40 ani), zis „Falau”, care a scos pistolul si l-a impuscat de patru ori pe Gheorghita Mararu si de doua ori pe fratele acestuia, dupa care a fugit. Incidentul, petrecut sub privirile ingrozite ale celorlalti consumatori, a fost inregistrat de camerele video de supraveghere aflate atat in interiorul, cat si in exteriorul localului. Martorii incidentului au sunat imediat la 112, cerand ajutor.

Gheorghita Mararu a suferit patru plagi impuscate, trei in zona inimii si una in abdomen, iar cand au sosit medicii avea deja doi litri de sange in cavitatea toracica si era in stop cardio-respirator. Medicii i-au facut masaj cardiac si i-au acordat primul ajutor, injectandu-i si adrenalina pentru a-i reporni inima, insa victima nu a supravietuit.

Bogdan Mararu a fost impuscat de doua ori in abdomen si a fost dus cu ambulanta la Spitalul Judetean.

Barbatul a fost externat, luni dimineata, de la Spitalul Judetean din Piatra Neamt, a declarat medicul Sorin Ciobanu, purtator de cuvant al unitatii spitalicesti. (Sursa: Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here