Creștere de 60% a numărului de cursanți Codecool România, prima școală de programare care oferă job garantat.

0
874

Creștere de 60% a numărului de cursanți Codecool România, prima școală de programare care oferă job garantat.
Companii de top în IT au integrat deja 99% din absolvenții școlii

 

Într-un context economic și geopolitic dificil, Codecool Romania încheie anul fiscal 2022 cu o creștere de 60% a cifrei de afaceri. Parte a unuia dintre cele mai importante hub-uri de educație în tehnologie din Europa Centrală, în urma fuziunii cu Software Development Academy, Codecool își consolidează astfel poziția pe piața locală dar și internațională.

 

Codecool Romania a atras, în 2022, cu 45% mai multe companii partenere – UST Global, Fwf (Future Work Force), IQNOX, Saltech sau EOS IT. Acestea, alături de companii de top deja aflate în ecosistemul corporate Codecool – DPD, OTPBank, Vodafone, Accedo, Motorola și alții, au integrat în echipele de IT cei mai valoroși absolvenți de programare din România.

Scoala utilizează o metodologie de predare unică în țara noastră, care îmbină particularitățile unei școli de coding cu experiența pe care o întâlnești numai într-o companie de software. Mai precis, cursanții învață 4 până la 6 limbaje de programare în 10 luni intense de școală, alături de mentori cu experiență care investesc timp și energie pentru ca participanții să-și fixeze și un set impresionant de abilități interpersonale, cum ar fi time management, comunicarea asertivă, abilitățile de prezentare și inclusiv modul de lucru Agile, simulând astfel un mediu de lucru real.

 

Cu această capacitate de a genera viitori candidați extrem de bine pregătiți, Codecool a înregistrat anul trecut în România o creștere de 60% a numărului de cursanți, iar la nivel European o creștere de 70%. La finalul studiilor, 145 dintre “codecoolerii” promoției 2022 au fost integrați în companiile partenere din România, cu 20% mai mulți decât în 2021.

 

În premieră și în exclusivitate pentru România, școala de programare Codecool oferă un job garantat contractual la finalizarea cursurilor, în poziții precum Full-Stack Developer, Front-End Developer, Analist Programator sau Jr. Software Developer. Salariile pentru pozițiile menționate pot atinge venituri de 1.000 euro net și se pot dubla dupa 1-2 ani de experiență. Astfel, la absolvirea cursurilor de programare Codecool, studentul își lansează garantat cariera în IT, una dintre cele mai stabile și relevante industrii din lume.

 

2022 a fost un an important pentru business, unul în care continuăm strategia noastră pentru viitor: aceea de a deveni un actor major în piața de educație și recrutare IT din Europa. De 3 ani suntem o sursă de talente tech de încredere pentru companiile de tehnologie, iar fuziunea Codecool cu SDA ne aduce în poziția de lideri pe această piață – global, am încheiat anul 2022 cu un număr cumulat de +18000 de absolvenți și peste 450 de parteneri corporate” precizează Claudia Tamași, Country Manager Codecool România.

 

Codecool are în prezent o rată de angajabilitate de 99% în România (și 98% la nivel European). Iar pentru 2023, Codecool va continua misiunea de a forma și recruta talente IT, experți și echipe care să contribuie la digitalizare și inovație în rândul micro-întreprinderilor, IMM-urilor și marilor corporații multinaționale din țară.

 

Succesul Codecool este dat de modelul de formare, adaptarea la cerințele clienților, pregătirea excepțională a mentorilor și, cel mai important, de calitatea studenților noștri. Înainte de a deveni partener în educație, Codecool realizează un screening online al aplicanților urmat de un interviu în care evaluăm abilitățile de interacțiune și team-work și facem o serie de teste de logică, softskills și chiar gândire algoritmică. Studenții selectați întră în etapa gratuită de test, ce ține până la 11 săptămâni. Apoi, după ce trec de prima evaluare, pot începe modulele avansate de studiu, pregătindu-se astfel să devină veritabili specialiști în IT.

Sunt foarte explicit în descrierea acestor etape din cel puțin două motive. Unul, pentru că ele ne arată nouă, studentului și  companiilor partenere că am luat decizia corectă și că urmează să pregătim un expert gata să preia taskuri și să joace în echipă. Și doi, pentru că acesta e felul nostru în care creștem încrederea de care deja se bucură profesioniștii în IT în România, cotată de IRES la 77% în 2022”, completează Tudor Sălcudeanu, Marketing Manager Codecool România.

 

 

Alte informații cheie despre Codecool România în 2022

 

  • Codecool România a desfășurat a doua ediție a hackathonului CoolHack, cu premii cumulate de 5000 EUR, ce a reunit peste 50 de participanți care au generat idei pe tema “Economie si dezvoltare socială”
  • A lansat cursul Full Stack Developer versiunea de weekend
  • A organizat 31 de întâlniri și evenimente – 4 masterclass-uri, 7 workshop-uri, 12 sesiuni de informare și 8 Open Days la care s-au înregistrat peste 4500 de participanți.
  • A încheiat un parteneriat cu BCR Social Finance prin care programul StudyUP devine accesibil și studentilor Codecool. Acest produs acoperă taxa de școlarizare, chiria – în cazul în care studenții vor să urmeze cursul offline, bugetul pentru materiale, echipamente sau cheltuieli diverse de întreținere. În acest fel, fiecare cursant Codecool, în funcție de nevoile individuale, își poate formula finanțarea care i se potrivește cel mai bine.

 

 

***

Despre Codecool 

Codecool este una dintre cele mai mari școli de programare din regiunea CEE, prezenta pe piața din România din 2019. Principalul program de formare de la Codecool este cursul de Full-Stack Developer, iar în România, formarea se desfășoară în București sau online, în timpul saptamanii sau în weekend și vine la pachet cu garanția unui loc de muncă și cu opțiunea de plată ulterioară.  Codecool își pregătește cursanţii pentru cerințele companiilor care angajează profesioniști în domeniul tehnologiei. Pe lângă aptitudini tehnice la cerere, cum ar fi programarea în 4 până la 6 limbaje, cursanții dezvoltă și aptitudinile interpersonale necesare, cum ar fi comunicarea, gestionarea timpului, prezentarea etc.

 

În septembrie 2022, Codecool și Software Development Academy (SDA) au fuzionat pentru a deveni unul dintre cele mai puternice centre europene de formare și integrare de talente în piața IT&C. Impreuna, cele două companii au peste 300 de angajați, 17 cursuri de formare și reconversie digitală și o rețea de 1.600 de mentori. Codecool și Software Development Academy sunt prezente în 8 țări (Polonia, Ungaria, România, Austria, Slovacia, Republica Cehă, Estonia și Albania) și inregistreaza impreuna peste 18.000 de absolventi. Fuziunea Codecool & SDA va crește semnificativ nivelul de competențe tech al cetățenilor din Europa Centrală și va fi esențială în transformarea digitală a Europei și nu numai.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here