Crestere de 15% a tranzactiilor de birouri pentru companiile medii

0
777

Per total, volumul tranzactiilor cu spatii de birouri pentru companiile de talie medie a crescut cu 15%, fata de aceeasi perioada din 2015.
37% din numarul total al managerilor companiilor medii care s-au mutat in sedii noi au ales zona de centru-nord, aproape cat zona de centru vest si zona ultracentrala la un loc (care au intrunit cate 19%), conform unui studiu realizat de ESOP Consulting.

„Zona de centru –nord conduce in preferintele chiriasilor in aceasta perioada datorita faptului ca aici oferta de spatii noi de birouri, abia livrate sau in curs de livrare este cea mai mare si managerii companiilor medii au mai multe optiuni.
in a doua parte a lui 2016 si in 2017 se vor da insa in folosinta mai multe cladiri noi, la standarde inalte de calitate si in celelalte doua zone, aflate acum pe locul doi, zona de centru –vest si zona ultracentrala, oferta mai mare de spatii urmand a genera mai multe tranzactii si in aceste zone si implicit o echilibrare a pietei intre cei trei poli de interes pentru companiile medii”, afirma Alexandru Petrescu, Managing Partner la ESOP Consulting / Corfac International.

in ceea ce priveste tipul de birouri alese de managerii companiilor medii, din datele analizate pe baza informațiilor din baza de date ESOP a reiesit ca 63% au ales spatii in cladiri business center si 37% au optat pentru vile cu destinatie comerciala.

Suprafata medie a unei tranzactii de birouri intermediate de ESOP Consulting de pe acest segment de piata s-a majorat de la 268 mp, cat era anul trecut in aceeasi perioada, la 394 mp in primul trimestru din 2016.

Spatiile de birouri inchiriate de companii medii au avut suprafete care au variat intre 85 mp si 1.000 mp.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here