Creează-ți propriul spa la tine acasă cu o cadă de baie

0
1913

Nu a fost niciodată mai ușor să creezi o baie deosebită în propria casă, astfel că îți poți transforma casa într-o reședință personală de spa. Poți scăpa de stresul zilnic cu o amenajare relaxantă și practică. Majoritatea dintre noi lucrăm multe ore la serviciu și mulți suntem sub presiune și stres, într-o anume măsură. Transformarea casei într-un refugiu relaxant poate ajuta la combaterea stresului.

 

Indiferent ce model de inspirație ai, mai ales atunci când cauți să creezi spațiul tău de vis în baie, trebuie să ai câteva aspecte în vedere.

Poți schimba unele dintre caracteristicile din propria baie, astfel încât să obții acel mediu relaxant acasă. Baia poate fi proiectată pentru a fi un loc de relaxare în cele mai bune condiții unde poți să te relaxezi după stresul unei zile obositoare dar, cu toate acestea, nu îți poți permite întotdeauna să faci schimbări radicale.

Răspunsul la întrebarea ce articole poți adăuga în propria baie pentru a avea un spa, un mic refugiu pentru relaxare, îl poți găsi în rândurile de mai jos.

 

 

Duşuri luxoase

O baie fierbinte te ajută să te relaxezi după o zi lungă de muncă, și astfel aflăm că există o gamă largă de dușuri din ce în ce mai variate. Fiecare ne poate ajuta să obținem o experiență deosebită. Există pe piață capete de duș care creează o experiență revigorantă ce te poate ajuta să te umpli de energie. Acest efect al apei din dușurile cu diferite jeturi este în conformitate cu stilul de duș pe care îl vom găsi într-un spa modern. Putem să adaptăm dușul mai puțin sau mai mult nevoilor noastre dar din punct de vedere confort, o schimbare mică precum capul de duș, poate să aibă un efect extrem de benefic.

 

Cada ca spațiu intim de relaxare

A existat tentația ca băile moderne să renunțe la căzi în favoarea dușurilor. Trendul s-a inversat, iar din ce în ce mai multe amenajări includ un model de cadă pentru un ambient complet. Baia este până la urmă un refugiu, o ultimă zonă intimă într-o lume din ce în ce mai aglomerată. Te poți retrage pentru o baie fierbinte cu spumă după o zi obositoare, sau poți face un duș rapid dimineața pentru a fi pregătit pentru întreaga zi. Indiferent, atunci când alegi o cada pentru baie, ai la dispoziție mai multe variante: căzile rectangulare clasice, cu formă dreptunghiulară, căzile asimetrice care au o formă ovală și sunt montate pe colț între 2 pereți, sau cada freestanding, montată direct pe pardoseală, fără mască, oriunde în baie.

 

Căzi cu hidromasaj

Nimic nu spune spa mai evident decât adăugarea unei căzi de baie cu hidromasaj. Există o gamă largă de băi cu jacuzzi disponibile acum, cu un număr variat de jeturi de masaj pentru a ne ajuta să eliberăm din tensiunea acumulată într-o zi agitată. Aceste băi de lux pot include sisteme de wellness și sisteme de cromoterapie pentru a crea o experiență de baie deosebită. Crearea unei ambianțe perfecte este, de asemenea, vitală pentru realizarea unui spa în propria baie, astfel încât vom fi plăcut surprinși de faptul că unele dintre băile de înaltă calitate includ chiar și sistemele de sunet Bluetooth, permițându-ne să ascultăm muzică și să ne relaxăm în timp ce facem baie.

Lumina

Crearea unui ambient perfect este de asemenea realizabil prin intermediul iluminării din baie care este vitală pentru a creea un spațiu de relaxare. Să stăm departe de luminile cu accente dure atunci când încercăm să creăm baia de tip spa. Poți opta pentru iluminare zonală, folosind mai multe surse amplasate în zonele cheie – aria din jurul lavoarului, cea din zona căzii și, eventual, în zona spațiului de toaletă. Astfel, se creează un sentiment de intimitate și se pune în valoare ambientul relaxant.

 

Oglinda cu leduri

Adăugarea unei oglinzi LED moderne poate ajuta, de asemenea, la obținerea acelei străluciri liniștitoare pentru baie. Aceste opțiuni de iluminare sunt deosebit de utile pentru băile care au lumină naturală mică sau deloc. Adăugând unu comutator dimmer ne va oferi posibilitatea de a modifica puterea iluminatului în cfuncție de necesitate.

 

Adăugând doar unul sau două dintre aceste elemente poți într-adevăr crea acel spațiu spa în propria casă. Trebuie să te asiguri că baia devine ca un spațiu al tău în care te poți retrage după stresul unei zile lungi. Tuturor ne place sentimentul de a fi răsfățați, și toată lumea merită un pic de timp personal în fiecare zi, într-o zonă de relaxare, fie că acel moment este într-un colț liniștit al casei, în baie sau pe canapea.


Bonus: poți adăuga un colț verde

Inspiră-te din natură pentru beneficii multiple. Dacă spațiul disponibil în baie este limitat, o plantă te va ajuta la aerisirea ambientului. Este recomandat ca în fiecare cameră a casei să existe măcar puțină verdeată, în special în camerele unde petreci cel mai mult timp. O plantă poate purifica mai mulți metri părtați de aer, iar baia nu este recunoscută chiar pentru beneficiile de oxigenare. Motiv pentru care, inserarea unei plante verzi poate ajuta ambientul să fie mai relaxant, să creeze un contrast plăcut privirii și, nu în ultimul rând, să ajute la oxigenarea spațiului.

Baia poate deveni colțul tău de relaxare în confortul casei, cu o mică planificare a designului. O atmosferă liniștitoare poate fi creată cu ușurință și fără mari cheltuieli, împrăștiind lumânări, prosoape albe pufoase și pietricele în jurul căzii de baie. În cazul în care bugetul nostru se poate întinde puțin mai departe, merită să iei în considerare seturi de duș cu multiple opțiuni de curgere a apei și chiar alegerea unei căzi de baie pe mijloc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here