CPI Webinar: Cum faci imobiliare în Brașov pe timp de pandemie? Preferințele clienților și pregătirile pentru vizionare

0
1712

Pandemia de coronavirus (COVID-19) a dus la apariția mai multor schimbări pe piața imobiliară din Brașov, inclusiv la nivelul preferințelor clienților. Am aflat în cel mai nou webinar CPI ce caută acum brașovenii, dar și cum se desfășoară o vizionare în plină stare de urgență de la managerul iAdvise, unul dintre cele mai dinamice branduri de pe plan local.

 

Efectele COVID-19 s-au simțit pe piața din Brașov gradual, spune Alex Muntean. La ora actuală, vin însă mult mai puține solicitări atât pentru proprietățile scoase la vânzare, cât și pentru cele de închiriat. O scădere a apărut, totodată, și pe segmentul comercial.

„Au scăzut cererile destul de mult, cu circa 40% comparativ cu luna februarie. De ce spun doar cu 40%? Pentru că în primele două săptămâni, când a început toată această criză, a mers foarte bine”, a explicat managerul iAdvise în webinarul CPI organizat pe 1 aprilie, la care au luat parte circa 220 de profesioniști în imobiliare.

„Ne așteptăm ca în aprilie să fie o scădere mai mare de 40%. Poate o să ajungem undeva în jur de 80% față de februarie”, a mai adăugat el.

Casele care au curți, tot mai atrăgătoare

Izolarea adusă de starea de urgență i-a făcut pe mulți să aprecieze spațiul și posibilitatea de a-și petrece timpul în aer liber, în siguranța propriei curți. „Noi am observat un interes destul de mare la cererile pe case cu curte pentru că oamenii stau foarte mult izolați. Normal că și-ar dori să fie izolați într-o curte”, a explicat Alex Muntean la CPI Webinar.

„Pentru casele care au curte frumoasă au venit foarte multe cereri, undeva la 8-10 pe zi, de când suntem în carantină. Doar că nu prea poți să faci vizite pentru că mulți dintre proprietari nu își doresc acest lucru. Am făcut vizite doar la casele pe care le avem în exclusivitate și avem cheile de la respectivele imobile”, ne-a mai spus el.

O altă schimbare a apărut în cazul proprietarilor cu locuințe în regim hotelier, acum că nu mai ajung turiști în Brașov ca altă dată. „Pe piața închirierilor a scăzut destul de mult cererea, dar a crescut oferta. Brașovul este un oraș puțin atipic în comparație cu altele. Fiind un oraș turistic, pentru foarte multe apartamente care erau închiriate în regim hotelier, pe Airbnb, pe Booking, pe diferite site-uri, proprietarii au trecut de la chiria pe termen scurt la chiria pe termen lung”, a spus managerul iAdvise.

Cum se fac vizionările pe timp de pandemie

Vizionări se mai fac și acum, chiar dacă la nivel național a fost declarată de mult starea de urgență. Muntean spune că a făcut adeverințe permanente pentru toți agenții pentru ca aceștia să poată ieși legal pe teren. Clienții se pot deplasa cu declarația pe proprie răspundere la purtător, dacă sunt interesați de o proprietate. Managerul iAdvise spune că îi roagă pe toți clienții cu care se întâlnește în această perioadă să aibă la ei mască și măsuși. El vine cu dezinfectantul.

Alex Muntean ne-a povestit în cadrul celui mai noi webinar CPI și cum s-au desfășurat două astfel de întâlniri în ultima perioadă. „Chiar ieri am avut o vizionare la unul dintre proiectele noi pe care le vindem în Brașov. Era vizionare pentru achiziție. S-a desfășurat păstrând distanța. Poate păream ciudat față de client pentru că stăteam undeva la trei metri, nu la un metru și jumătate, doi, cum se recomandă. Nu am intrat efectiv în șantier, am stat la marginea lui să vadă locația, le-am prezentat schițele și acum aștept un răspuns de la ei”, ne-a spus el.

Pe închiriere am avut doar săptămâna trecută o vizionare care a fost destul de ciudată, greoaie, dar în curând va trebui să ieșim din case, nu avem ce face”, a mai spus Muntean.

CPI Webinar este o inițiativă Imobiliare.ro. Seria continuă, în curând. Prin fiecare webinar ne propunem să păstrăm strânsă legătura cu cei din breaslă, acesta fiind un instrument la care vom apela des, care ne va ajuta să colaborăm mai bine, în această perioadă tensionată pe care o traversăm pe fondul răspândirii COVID-19, și să găsim cele mai bune soluții la diverse probleme cu care se confruntă atât agenții imobiliari, cât și dezvoltatorii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here