Costul orar al fortei de munca a crescut in trimestrul al doilea comparativ cu primele trei luni

0
663
muncitori-locuri-de-munca

muncitori-locuri-de-muncaCostul orar al fortei de munca ajustat in functie de numarul zilelor lucratoare a crescut in trimestrul al doilea cu 6,65% fata de primele trei luni ale anului si cu 7,05% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, a anuntat luni Institutul National de Statistica (INS).

„Fata de trimestrul I 2012, costul orar al fortei de munca (in forma ajustata dupa numarul zilelor lucratoare) a crescut in toate activitatile economice, cu exceptia constructiilor (-2,61%). Cele mai semnificative cresteri s-au inregistrat in industria extractiva (18,96%), productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat (17,94%) si intermedieri financiare si asigurari (12,37%)”, se arata intr-un comunicat al INS.

Majorarea componentei privind cheltuielile directe (salariale) cu forta de munca, fata de ianuarie-martie, a fost de 6,62%, iar pentru cea privind cheltuielile indirecte (non-salariale) de 6,77%.

Pe principalele activitati economice, cele mai mari cresteri ale costului orar al fortei de munca fata de trimestrul II 2011 s-au regasit in industria extractiva (15,05%), activitati de servicii administrative si activitati de servicii suport (14,11%), comert (9,88%), tranzactii imobiliare (9,56%) si intermedieri financiare si asigurari (9,12%).

Cresterea fata de acelasi trimestru al anului precedent pentru componenta privind cheltuielile directe a fost de 7,04%, iar pentru cheltuielile indirecte de 7,1%.

in forma bruta, costul orar al fortei de munca a urcat in trimestrul al doilea cu 6,53% fata de primele trei luni ale anului si cu 7,04% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut. (MEDIAFAX)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here