Costin: Vor fi aplicate din toamna masuri pentru piata muncii din Romania cuprinse in acordul cu FMI

0
659
muncitor-lucrator-salariat

muncitor-lucrator-salariatPresedintele Blocului National Sindical, Dumitru Costin, a declarat, vineri, dupa intalnirea cu delegatia FMI, ca din toamna va fi aplicat un pachet de masuri dedicat pietei muncii din Romania, cuprins pentru prima oara intr-un acord cu FMI si Comisia Europeana.

Dumitru Costin a spus ca este vorba de un ansamblu de masuri coerente care sa duca la rezolvarea problemelor de ocupare dar si a problemelor sociale care vizeaza cateva categorii vulnerabile, cum sunt tinerii, persoanele care au peste 45 de ani, persoanele cu handicap si minoritatile.

Liderul Blocului National Sindical (BNS) a adaugat ca este posibila o finantare suplimentara din partea forurilor internationale pe care Romania ar putea sa o primeasca pentru aceste programe. O echipa dedicata acestui subiect va veni in Romania peste trei luni, a precizat Costin.

Potrivit presedintelui BNS, reprezentantii FMI au spus ca este atipic acest program, fiind vorba de faptul ca boardul FMI a cerut unei misiuni sa se ocupe nu numai de probleme macroeconomice, ci si de piata muncii din Romania, care a devenit una din zonele de maxima vulnerabilitate.

O misiune comuna a Fondului Monetar International, Comisiei Europene si Bancii Mondiale este prezenta incepand de miercuri la Bucuresti pentru a doua evaluare a acordului stand-by de tip preventiv, reprezentantii institutiilor internationale urmand sa analizeze modul in care au fost indeplinite reformele in prima jumatate a acestui an. Misiunea isi va incheia vizita pe 1 august, cand vor fi prezentate concluziile intr-o conferinta de presa.

Oficialii institutiilor internationale s-au intalnit, vineri, cu reprezentanti ai sindicatelor.(Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here