CoSoSys redevine dezvoltator independent de software dupa cumpararea sa de catre conducerea Astaro/Sophos

0
631

Conducerea CoSoSys a cumparat compania clujeana de la dezvoltatorul de solutii de securitate Astaro/Sophos, aceasta urmand sa isi continue activitatea ca dezvoltator independent si inovator in segmentul securitatii si administrarii dispozitivelor portabile si a retelelor pentru platformele Windows si Mac.

Cluj-Napoca, Romania, 21 iulie 2011. Fondatorul si managementul CoSoSys au achizitionat intregul pachet de actiuni al firmei dezvoltatoare de software de securitate pentru prevenirea pierderilor de date si protejarea dispozitivelor portabile de la distribuitorul de solutii pentru managementul centralizat al securitatii Astaro/Sophos. Roman Foeckl, fondatorul si Directorul General al CoSoSys, impreuna cu Michael Bauner, Vicepresedinte Senior, sunt astfel noii proprietari ai firmei clujene.

Pe 1 iulie 2011 CoSoSys s-a desprins de Astaro si continua activitatea ca dezvoltator de top de solutii pentru securizarea dispozitivelor portabile si a retelelor, cat si pentru prevenirea pierderilor de date sub conducerea Directorului General Roman Foeckl, care detine aceasta functie inca de la infiintarea companiei in 2004.

“Noi, echipa CoSoSys, vedem un potential imens in dezvoltarea viitoare a companiei si a liniei noastre de produse si credem ca acest potential poate fi cel mai bine atins ca firma independenta. Le multumim reprezentantilor Astaro si Sophos pentru oportunitatea si sustinerea oferite pe durata parteneriatului nostru si in cumpararea firmei de catre management,” a declarat Roman Foeckl, fondator si Director General al CoSoSys. “Apreciem oportunitatea de a fi lucrat alaturi de una dintre cele mai pasionate si capabile echipe de experti in securitatea retelelor din lume.”

“Echipa Astaro a avut si are maxima incredere in modelul de afaceri si managementul CoSoSys, din acest motiv am cumparat compania acum mai putin de un an. Sprijinim decizia echipei sale de a activa din nou ca dezvoltator independent de software pentru a-si mentine cresterea puternica si a continua sa inoveze in domeniul securitatii. Ne asteptam sa vedem noi solutii de securitate dezvoltate de CoSoSys in viitorul apropiat,” a declarat Jan Hichert, co-fondator si fost CEO al Astaro, vicepresedinte senior si manager al departamentului de securitate a retelelor in echipa Sophos.

CoSoSys a avut un parcurs marcat de cresteri anuale puternice inca de la fondarea sa in 2004 si a evoluat continuu de la statutul de mic dezvoltator de software pentru imbunatatirea dispozitivelor portabile, ajungand unul dintre liderii in inovatie si dezvoltare in segmental de securizare a retelelor, ce ofera solutii pentru nevoile actuale de securitate ale companiilor de toate dimensiunile si ale utilizatorilor de acasa.

“Clientii, partenerii si distribuitorii nostri trebuie sa se astepte la noi produse extrem de interesante, ce vor fi lansate conform planurilor noastre de dezvoltare in care inovatia este principalul obiectiv, ” a adaugat Michael Bauner, Vicepresedinte Senior CoSoSys. “Solutiile software si hardware ale CoSoSys sunt absolut necesare in protocolul de securitate al firmelor ce doresc sa isi protejeze retelele de amenintarile in continua crestere, generate de procesele de business extrem de rapide si mobile din mediul de afaceri de azi, indiferent daca folosesc platforme Windows sau Mac OS X.”

Cele mai populare solutii pentru securizarea retelelor si a prevenirii pierderilor de date dezvoltate de CoSoSys sunt Endpoint Protector, produs creat sa reduca amenintarile interne si scurgerea de date si sa administreze dispozitivele conectate la retelele protejate, solutia de cloud computing pentru securitatea retelelor si a dispozitivelor portabile, My Endpoint Protector, si cea mai recent lansata solutie hardware si software, Endpoint Protector Hardware Appliance. Produsele si tehnologiile CoSoSys sunt in prezent folosite de peste 20 de milioane de dispozitive portabile si utilizatori la nivel mondial. Toate solutiile software ale CoSoSys pot fi testate gratuit pe http://www.EndpointProtector.com.

Despre CoSoSys
Compania CoSoSys este specializata in dezvoltarea de software pentru securizarea retelelor si pentru imbunatatirea dispozitivelor de stocare portabile. Portofoliul aplicatiilor include functii de la protejarea prin parola si sincronizarea datelor, pana la impiedicarea accesului neautorizat la dispozitivele periferice atasate calculatoarelor. Distribuirea produselor CoSoSys se face la nivel global prin fabricantii de hardware de talie mondiala, dar si direct catre utilizatorii finali prin magazinul electronic disponibil pe http://www.CoSoSys.com si http://www.EndpointProtector.com. Compania CoSoSys se bucura de o crestere continua a numarului de utilizatori la nivel mondial. Aceasta are sediul in Cluj-Napoca, Romania, si are reprezentanti de vanzari in Statele Unite si Germania.

Despre Astaro
Cu peste 56,000 de instalari in lumea intreaga, Astaro protejeaza retelele de calculatoare ale companiilor, scolilor, spitalelor, dar si ale institutiilor guvernamentale impotriva amenintarilor de securitate. Astaro combina ultimele tehnologii in solutii complete, usor de instalat si administrat. Distribuite de o retea mondiala de parteneri certificati, Astaro ofera protectia completa a sediilor centrale, sucursalelor si a centrelor de date. Fondata in anul 2000, Astaro, acum parte a companiei Sophos, continua sa se impuna ca lider de vanzari pe piata aflata in continua crestere a Management-ului Centralizat al Securitatii. Mai multe informatii pot fi gasite pe www.astaro.com.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here