Coruptia romana in vizorul SUA

0
1276

Statele Unite au desemnat pentru România și Bulgaria un reprezentant special care va acorda asistență în domeniul justiției, pentru combaterea corupției la nivel înalt, a spălării banilor și a crimei organizate, scrie BNR.bg.

Jessica Kim (foto), procuror federal, a fost prezentată marți premierului bulgar, de către ambasadorul SUA la Sofia.

Este pentru prima dată când Statele Unite trimit în regiune un emisar cu misiunea de a se ocupa de probleme legate de aceste chestiuni ce erau urmărite până acum de funcționari din cadrul ambasadelor sau din Departamentul de Stat.

Statele Unite sunt pregătite să sancționeze oficialii corupți și familiile lor pentru a ajuta cele două state să-și întărească democrația și mecanisme economiei de piață, a explicat ambasadorul american la Sofia, la prezentarea Jessicăi Kim.

Jessica Kim a primit, în 2018, premiul procuroului general din Statele Unite pentru rezultatele obținute în calitate de nou angajat, fiind unul dintre cei 244 de noi angajați premiați pentru merite deosebite în serviciul public. Ea a reuși să obțină condamnări în câteva cazuri importante de fraude financiare și în două cazuri de criminalitate cibernetică.

Reamintim că Statele Unite au interzis intrarea pe teritoriul american a lui Liviu Dragnea și familiei acestuia.

Inclusiv noul ambasador american la Bucureşti, Adrian Zuckerman, a transmis un mesaj de Anul Nou, în care reasigura că SUA vor continua să fie aliatul neclintit al României, inclusiv în combaterea corupției:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here