Corneliu Vadim Tudor, la Parchetul inaltei Curti de Casatie si Justitie

0
604
ciocanel-judecatorie

ciocanel-judecatorieLiderul PRM, Corneliu Vadim Tudor, s-a prezentat, marti, la Parchetul inaltei Curti de Casatie si Justitie (PICCJ), dupa ce procurorii l-au pus sub invinuire pentru ultraj si nerespectarea unei hotarari judecatoresti in dosarul privind evacuarea sediului PRM. Vadim Tudor a venit insotit de vicepresedintii PRM,

Marius Marinescu si Codrin stefanescu, precumsi de avocatul Mariana stefan.

La intrarea in sediul PICCJ, liderul PRM nu a facut declaratii.

Vicepresedintii PRM Codrin stefanescu si Marius Marinescu au fost audiati, luni, la Parchetul inaltei Curti de Casatie si Justitie, unde au fost citati in calitate de martor, in legatura cu incidentele din timpul evacuarii sediului partidului, petrecute in urma cu o saptamana.

Procurorii PICCJ au inceput urmarirea penala a liderului PRM, Corneliu Vadim Tudor, pentru ultraj si nerespectarea unei hotarari judecatoresti, in dosarul in care procurorii s-au sesizat din oficu privind evacuarea sediului PRM, a declarat, luni, avocatul Mariana stefan, care l-a insotit la audieri, pe vicepresedintele PRM Marius Marinescu, citat in calitate de martor.

Potrivit unui comunicat al PICCJ, politistii prezenti la evacuarea sediului au scris, in cele 14 rapoarte intocmite, ca „numitul Corneliu Vadim Tudor” a amenintat „in mod direct” executorul judecatoresc, precum si pe unii dintre politisti. Mai mult, potrivit Parchetul ICCJ, Corneliu Vadim Tudor „a exercitat asupra acestora acte de violenta, a intrebuintat in mod nemijlocit cuvinte insultatoare la adresa persoanelor sus-mentionate, impotrivindu-se in acest fel la executarea unei hotarari judecatoresti”.

Evacuarea sediului in care functioneaza PRM a inceput marti dimineata, in prezenta executorului judecatoresc Paula Daniela somaldoc, si s-a incheiat in cursul noptii de marti spre miercuri.

Executorul judecatoresc a venit insotit de politisti la imobilul din strada Emile Zola 2, unde erau prezenti aproximativ 20 de membri PRM, in frunte cu liderii partidului, Corneliu Vadim Tudor, Marius Marinescu si Codrin stefanescu.

somaldoc le-a cerut celor prezenti sa paraseasca sediul. in replica, Vadim Tudor i-a cerut acesteia sa nu antreneze politia si jandarmeria intr-o „actiune ilegala”. El a amenintat-o ca o va da in judecata. Atat Vadim Tudor, cat si avocatul PRM au sustinut ca nu exista o hotarare judecatoreasca definitiva in baza careia executorul sa poata face evacuarea.

Liderul PRM le-a adresat injurii executorului judecatoresc si politistilor. De asemenea, el a aruncat apa dintr-un pahar spre executorul judecatoresc. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here