Contractul pentru autostrada Comarnic-Brasov va fi semnat la 30 octombrie

0
1042
contract-semnat

Premierul Victor Ponta i-a solicitat ministrului delegat pentru proiecte de infrastructura de interes national, Dan Sova, ca in toamna sa fie incheiat contractul pentru constructia autostrazii Comarnic-Brasov, ministrul asigurand ca, in mod normal, acest contract va fi semnat la 30 octombrie.

Solicitarea a fost adresata in sedinta de guvern.

„Conform programarii din dialogul competitiv, in mod normal, pe 30 octombrie trebuie sa semnam contractul”, i-a raspuns Sova, potrivit Mediafax.

Ponta a aratat ca solutia pentru fluidizarea traficului de pe DN1 in acea zona nu sunt pasarelele pietonale, ci constructia autostrazii.

„E foarte bine ca s-au pus pasarele, multumesc celor care au facut eforturi, dar e un pansament, de fapt, pentru o boala grava care este DN1 si cat mai tine pansamentul mai tine, dar trebuie sa avem autostrada”, a declarat premierul.

Cele patru pasarele pietonale peste DN 1, construite in orasele Azuga, Busteni si Comarnic, au fost date in folosinta sambata.

Pasarelele pietonale metalice reprezinta, potrivit autoritatilor, o solutie temporara de fluidizare a traficului rutier pe Valea Prahovei pana la construirea autostrazii Comarnic-Brasov.

La tronsonul Comarnic – Brasov, ofertele pentru preselectie la dialog competitiv au fost depuse la finele lunii februarie, pe lista fiind inscrise compania China Communications Construction si asocierile Spedition UMB-Tehnostrade, Vinci – Strabag – Aktor si Impregilo – Salini.

in primavara acestui an, ministrul sova declara ca reprezentantii Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale (CNADNR) vor incepe negocierile pentru desemnarea castigatorului contractului de constructie si operare a autostrazii Comarnic – Brasov cu cei patru ofertanti inscrisi pe lista, termenul pentru finalizarea acestora fiind luna august.

Statul a mai incercat de doua ori sa construiasca autostrada Comarnic-Brasov, ultima tentativa avand loc in 2010, cand castigatorul licitatiei, asocierea Vinci (Franta)-Aktor (Grecia), a renuntat la contract. Grupul elen Ellaktor, din care face parte compania Aktor, a anuntat ca a anulat contractul de constructie a autostrazii pentru ca statul roman nu a acceptat anumite clauze, situatie care a facut imposibila asigurarea finantarii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here