Consultare cetateni propunere nume aeroport

0
746

Consiliul Judetean Cluj a initiat demersurile in vederea includerii in denumirea Aeroportului International Cluj-Napoca a numelui unei personalitati de marca, reprezentativa pentru judetul nostru si pentru intreg arealul geografic deservit de Aeroportul International Cluj-Napoca.

In contextul in care procesul de modernizare si extindere a Aeroportului va continua in perioada urmatoare intr-un ritm alert, Aeroportul International Cluj-Napoca isi va consolida rolul si prezenta in viata comunitatii, urmand a fi din ce in ce mai des asociat cu judetul Cluj si devenind din ce in ce mai evident o parte a identitatii locale si regionale.

Prin aceasta masura Consiliul Judetean isi propune sa contribuie la o mult mai frecventa asociere a Aeroportului cu judetul Cluj dar si cu intreaga regiune, contribuind astfel inclusiv la consolidarea unei identitati locale si regionale. in acelasi timp, prin acest demers se indeplineste o datorie de onoare, aceea de a recunoaste meritele, cinsti si face cunoscute marile personalitati pe care judetul Cluj le-a dat de-a lungul timpului, personalitati care au facut cinste si au promovat judetul pe plan national si international si al caror nume trebuie sa se identifice cu judetul Cluj. Totodata, un studiu efectuat recent impreuna cu Aeroportul International Cluj-Napoca, referitor la denumirea a 140 de aeroporturi din strainatate, a relevat faptul ca numele acestora nu este legat neaparat de aviatie sau de personalitati din acest domeniu, ci de personalitati istorice, ale artei, culturii, vietii stiintifice etc.

Printre personalitatile de exceptie a caror viata sau activitate profesionala remarcabila se leaga, intr-un fel sau altul, de Cluj, propuse Consiliului Judetean pentru a da numele aeroportului clujean, se numara, pentru inceput, Hermann Oberth, Emil Racovita si Smaranda Braescu, lista nefiind insa una limitativa.

in acest sens, Consiliul Judetean Cluj invita toate persoanele interesate sa formuleze propuneri cu privire la personalitatea pe care o considera cea mai indicata pentru ca numele acesteia sa fie inclus in denumirea aeroportului clujean, propuneri care se pot transmite pe adresa de e-mail [email protected] sau la sediul Consiliului Judetean Cluj, Calea Dorobantilor, nr. 106, CP. 400609, Cluj-Napoca. Totodata, persoanele interesate sunt rugate, in masura in care acest lucru este posibil, sa insoteasca alegerea de o scurta argumentare care sa cuprinda elementele care au stat la baza propunerii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here