Constructiile care au „furat” startul și poartă deja culoarea anului 2023

0
978

Pantone a dezvăluit Culoarea anului pentru 2023, 18-1750 Viva Magenta, o culoare nou-nouță „curajoasă și neînfricată, a cărei exuberanță promovează o sărbătoare veselă și optimistă”. Nuanța se încadrează în familia culorii roșu și este inspirată de tonul extractului de cocenială, unul dintre cei mai prețioși coloranți folosiți istoric pentru a colora textile, cosmetice și alimente.

Viva Magenta este un nou ton de roșu care exprimă bucurie pură, încurajând experimentarea și exprimarea de sine fără reținere, o nuanță electrizantă și fără limite care „manifestă o declarație remarcabilă”. Este o culoare îndrăzneață, plină de spirit și cuprinzătoare. Ceea ce caută Pantone cu această culoare este să întâmpine pe oricine cu aceeași dorință pentru viață și un spirit rebel.

În această eră a tehnologiei, căutăm să ne inspirăm din natură și din ceea ce este real. PANTONE 18-1750 Viva Magenta descinde din familia roșii și este inspirată de roșul coșeniei, unul dintre cei mai prețioși coloranți aparținând familiei coloranților naturali precum și unul dintre cei mai puternici și strălucitori pe care i-a cunoscut lumea. – Leatrice Eiseman. Director executiv, Pantone Color Institute

Portalul de specialitate ArchDaily a ales câteva proiecte, inclusiv pavilioane, case și școli pentru a arăta exuberanța Viva Magenta:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here