Consiliul IMM-urilor din România finanțează înființarea a 75 firme în regiunea Nord- Est

0
1200

Consiliul IMM-urilor din România în parteneriat cu Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Est și Consiliul Județean Neamț, implementează proiectul “Startup Activator”, ce are ca scop principal încurajarea antreprenoriatului prin implementarea unui program integrat de formare, mentorat și finanțare pentru viitori întreprinzători în regiunea Nord- Est.

În cursa pentru obținerea finanțării din cadrul proiectului “Startup Activator” s-au înscris peste 500 de persoane care au efectuat cursuri de formare antreprenorială,   219 dintre acestea depunând planurile de afaceri în cadrul concursului. În urma analizării dosarelor, 75 dintre ele vor beneficia de o finanțare nerambursabilă de maximum 160.000 de lei.

Astfel, analiza celor 219 planuri de afaceri depuse relevă următoarele:

  1. Cei mai mulți aplicanți sunt din Neamț (90 de planuri de afaceri depuse) și Iași (72 de planuri de afaceri depuse), urmate de Bacău (22 de planuri de afaceri depuse), Botoșani (18 planuri de afaceri depuse), Suceava (12 planuri de afaceri depuse) și Vaslui (5 planuri de afaceri depuse).
  2. Cele mai multe afaceri vor fi înființate în următoarele domenii:
  • Industria prelucratoare: 21%
  • Activitati profesionale, stiintifice si tehnice: 14%
  • Activitati culturale si recreative: 11%
  • IT: 10%
  • Hoteluri si restaurante: 8%
  1. În ceea ce privește repartiția pe gen, 58% din companii vor fi înființate de bărbați și 42% de femei.

 

Proiectul Startup Activator a venit în sprijinul persoanelor care au vrut să beneficienze de cursuri de formare antreprenorială și să își pună în practică ideea de business. Cele 75 de firme nou înființate vor crea cel putin 150 de noi locuri de muncă și vor fi sprijinite permanent prin intermediul unui program integrat de asistență și mentorat. Regiunea Nord-Est a demonstrat că, pe lângă vastul tezaur natural și cultural de care dispune, este caracterizată și de un spirit antreprenorial dezvoltat, orientat pe crearea de valoare adaugată care să contribuie la dezvoltarea sustenabilă a regiunii. Numarul mare de deponenți reprezintă un vot de încredere  pe care persoanele din regiune l-au acordat proiectului  și vreau să le asigur că întreg parteneriatul va continua să susțină prin acțiuni concrete dezvoltarea ecosistemului antreprenorial din Regiunea Nord-Est.”, Oana Bâra, manager de proiect., Oana Bâra, manager de proiect.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here