Concerte: Concert Bryan Ferry la Sala Palatului din Bucuresti

0
624

Sala Palatului

BRYAN FERRY in premiera in Romania intr-un concert extraordinar la Bucuresti pe data de 1 mai.
“The coolest man in pop” – Sunday Times Culture

“Ferry sounds cool as ever… He finds soul beneath a surface of glamour that is pure pop… It’s luxurious as all get-out… It’s absolutely undeniable.” –
Chicago Tribune

“Ferry remains a cult artist” – NPR

“Ferry’s suave, effortless delivery triumphs…” – USA Today

“Bryan Ferry … seems to coast from era to era on a current of cool” – Paper

“A sensuous concoction … that has the luxurious timelessness of classic Ferry.” – The Daily Telegraph

“… the layered guitars and Ferry’s suave croon make for an elegant celebration of sexual tension.” – Rolling Stones

“All those supernatural Ferry ‘pop boxes’ are effortlessly ticked.” – GQ

One Event are placerea sa anunte in premiera in Romania, la Bucuresti, concert extraordinar BRYAN FERRY.

Renumitul muzician, textier si compozitor britanic, membru fondator al legendarei trupe Roxy Music si autor al unor hituri precum "Slave To Love", “Don’t Stop The Dance”, "More Than This", “Shameless”, “One Night” sau "Avalon", va concerta pentru prima data in Romania la Sala Palatului din Bucuresti, pe data de 1 mai 2011.

In varsta de 65 de ani, BRYAN FERRY este considerat unul dintre cei mai importanti muzicieni britanici din toate timpurile. A devenit faimos inca de la inceputul anilor ‘70 pentru vocea suava si melancolica, pentru prezenta scenica impecabila si eleganta si pentru stilul vestimentar inconfundabil.

Supranumit adesea “Mr. Cool”, "The King Of Cool” sau ”The Electric Lounge Lizard", Ferry si-a inceput cariera solo in anul 1973 cand inca era membru al trupei Roxy Music, alaturi de un alt celebru compozitor si muzician britanic, Brian Eno.

De-a lungul carierei impresionante a compus si inregistrat nu mai putin de 13 albume solo, trei dintre ele ajungand No.1 in Marea Britanie si 8 albume cu Roxy Music. De asemenea 10 din single-urile lansate de Ferry au intrat in Top 5 si Top 10 UK Charts, in timp ce multe dintre hiturile sale au aparut pe diferite compilatii si soundtrack-uri pentru filme si documentare precum ‘Noua Saptamani si ½’ in regia lui Adrian Lyne, ‘Bitter Moon’ al lui Roman Polansky, ‘Legend’ de Ridley Scott, ‘Phenomenon’ de Jon Turteltaub si ‘The Walker’ al lui Woody Harrelson.

Ca artist solo si vocalist al trupei Roxy Music, BRYAN FERRY a primit de-a lungul timpului nenumarate premii si distinctii printre care “Ivor Novello Award” pentru contributia extraordinara adusa muzicii britanice, “Q Life Time Achievement Award” pentru intreaga activitate a trupei Roxy Music, “BMI Icon Award” pentru influenta semnificativa asupra noilor generatii de muzicieni; el se alatura astfel unei companii selecte formata din figuri proeminente ale scenei muzicale internationale ca David Gilmour, Peter Gabriel, Van Morrison, Steve Winwood sau Ray Davies. In 2001 albumul “As Time Goes By” este nominalizat la premiile Grammy pentru cel mai bun album pop-rock al unui artist solo.

Concertul de la Bucuresti promoveaza noul material discografic al artistului lansat in toamna anului trecut. Intitulat “Olympia”, albumul contine atat piese inregistrate alaturi de fostii colegi din Roxy Music cat si colaborari cu artisti renumiti precum David Stewart (Eurythmics), Johnny Greenwood (Radiohead), Flea (Red Hot Chilly Peppers), Scissor Sisters, Groove Armada si David Gilmour (Pink Floyd).
Pe disc figureaza si doua cover-uri: o adaptare emotionanta a piesei cantautorului Tim Buckley, “Song To The Siren” si o versiune uimitoare a hitului trupei de rock psihedelic Traffic – “No Face, No Name, No Number”. Pe coperta albumului apare celebrul model Kate Moss intr-o fotografie inspirata de tabloul cu acelasi nume al impresionistului Edouard Manet. Intrat direct in Top 20, discul a fost foarte bine primit de presa de specialitate si de public, multi considerand-ul cel mai bun material al artistului din ultimii 20 de ani.

Noile compozitii BRYAN FERRY precum si hit-urile care l-au consacrat vor putea fi ascultate in premiera live la Sala Palatului din Bucuresti pe data de 1 mai.

Biletele pentru acest spectacol sunt disponibile online la Eventim.ro si in retelele magazinelor Germanos, Orange¸Vodafone, Domo in librariile Humanitas si Carturesti dar si la Sala Palatului, putand fi procurate la urmatoarele categorii de pret in functie de pozitia in sala: 100, 140, 180, 240 si 300 lei pana la data de 20 martie; 120, 160, 210, 280 si 350 lei in perioada 21 martie – 1 mai 2011.

Concertul BRYAN FERRY din 1 mai 2010 este produs de One Even

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here