Concert In Memorian ION DACIAN – 100 de ani de la nastere (11 octombrie 1911 – 11 octombrie 2011) Gala celor trei tenori

0
804

Concertul de gala desfasurat sub egida „ELITE ART CLUB UNESCO – PROMS of Delight” este prilejuit de aniversarea a 100 de ani de la nasterea uneia dintre cele mai importante figuri ale Operetei in Romania – maestrul Ion Dacian.
Concertul are loc la exact 100 de ani de la nasterea lui Ion Dacian, in data de 11 octombrie 2011, la ora 19.00 si va include un recital extraordinar sustinut

de trei dintre cei mai apreciati tenori ai momentului: Florin Budnaru, Cristian Mogosan si Lucian Corchis, cu participarea speciala a sopranei Anda Pop si sub bagheta dirijorului Constantin Grigore.
Concertul marca „PROMS of Delight” este conceput dupa modelul „Last Night of the PROMS”, un concert care are loc in fiecare an, in ultima seara a celui mai mare festival muzical din lume, BBC PROMS, de la Londra. Programul galei a fost realizat astfel incat sa poata fi apreciat nu numai de catre fidelii cunoscatori ai artei lirice, ci mai cu seama de publicul larg.
Proiectele concertelor cu mai multi tenori solisti au devenit deja un concept pe care multi producatori se intrec sa-l realizeze in formule si programe cat mai variate. Marea provocare vine insa din faptul ca orice asemenea productie este comparata cu cea realizata in 7 iulie 1990 de Tibor Rudas – managerul lui Luciano Pavarotti – un spectacol prezentat in aer liber la Terme di Caracalla, la Roma, cu ocazia deschiderii Campionatului Mondial de Fotbal – eveniment considerat una dintre cele mai mari productii contemporane din domeniul muzicii clasice. La acel concert au participat doua mansambluri orchestrale insumand 150 de persoane (Orchestra del Maggio Musicale Fiorentino si Orchestra del Teatro dell’Opera di Roma), realizand o atmosfera sonora grandioasa pentru acompaniamentul celor mai mari tenori ai lumii la acel moment: Luciano Pavarotti, Jose Careras si Placido Domingo. Evenimentul a fost considerat de o asemenea importanta incat, pentru a oferi cele mai bune conditii de imprimare, au fost luate masuri de redirectionare a  traficului aerian de deasupra Romei in perioada concertului, un fapt unic pana in prezent.
Momentele solistice care vor fi interpretate in acest concert de Orchestra Teatrului Na?ional de Opereta „Ion Dacian” sunt reproduse dupa partiturile originale ale concertului din 1990 de la Roma.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here