Comunicat de Presă – Show “BRÂNCUȘI Vizionarul” – un Eveniment marca AVANPREMIERE by Alin Gălățescu

0
598

 

Marți, 19 Septembrie 2023 a avut loc o nouă Ediție din seria de Show-uri “FASHION Moments” – Tema acesteia a fost “BRÂNCUȘI Vizionarul”.

Fiind “Anul BRÂNCUȘI” – determinat direct de Timișoara Capitală Culturală – și ca preambul al Marii Expoziții Brâncuși ce începe peste câteva zile, unică în Istoria României – BRÂNCUȘI a fost omagiat acum și de lumea Modei Românești – prin acest Show Arty, de Stilism special.

În el au fost urmărite și se regăsesc în Lookurile prezentate 4 dintre direcțiile de definire a creației și personalității celui mai mare sculptor al lumii moderne. Acestea sunt:

  1. Dragostea lui pentru lumea ancestral Românească, față de lumea Satului și iconografiile, plastica și tradițiile ei speciale
  2. Iubirea și atenția unică pe care o acordă Materialelor din care crea operele. Fie că era Lemn – “legătura directă a omului cu glia”, fie piatră / marmură sau metal – silver / gold / cupru. Acestea au fost tratate special în spectacol.
  3. Esențializarea și Simbolismul dus la limită – forța principală și originalitatea absolută a ceea ce a creat
  4. Relația specială cu Muzele sale – el fiind extrem de iubit și apreciat în sferele cele mai înalte ale Elitei Pariziene – fie cea culturală – pictorițe , cântărețe, scriitoare, actrițe, fie cea Aristocratiacă – prințese, contese, etc. Această relație specială a dus la nașterea unora dintre cele mai renumite opere ale maestrului: “Prințesa X”, “Muza Adormită”, “Miracle”, Domnișoara Pogany”, “Eileen Lane”, “Negresa Blondă”, etc.

“Tot Show-ul a pornit de la ideile de ETERIC și de ATEMPORAL – stări fundamentale în care l-am simțit reflectat pe Marele Maestru al Esențelor! De aceea am ales Harpa ca singura muzică LIVE a Evenimentului – măiastru folosită de super talentata Daria Batschi-Beleca. Atmosfera a fost una cu adevărat magică. La aceasta a contribuit și alegerea Sălii “Atelier” din cadrul ansamblului Hotelului CARO – o clădire asemeni unei Case a Comunității, o catedrală spiritualizată asemeni cuceritorilor vestului – aceasta derivând din renumita Călătorie Inițiatică a lui BRÂNCUȘI, timp

de 2 ani, spre Parisul vieții sale. O cucerire de teritorii noi, esențiale. “ a declarat Alin Gălățescu – Analist de Modă, creatorul Show-ului.

Evenimentul a avut la bază creațiile unora dintre cei mai creativi designeri români ai momentului, inspirați de Maestru și care au în viziunile lor referințe la acesta – reformulați stilistic pentru racordul perfect la Temă. Au fost 60 de Look-uri, 30 de modele de toate vârstele, într-o sală arhiplină – cu peste 300 de persoane.

Designeri: Aleha Toncea / Alexandra Calafețeanu / Alessi Stoica / Antonia Nae / Cristina Lazăr / Ie Clothing / Iza Van Dee / Raluca Soare. Accesorii: Atelier Danessa / Iulia Gorneanu / Musette. Pălării: DeCorina Hats. Make-up: Echipa Laura Perian. Hair: Echipa Erika Gonczi. Locatie: Hotel CARO, Sala “Atelier”.

Parteneri: SERVE / NAZZURO Aqua / Artesana / MRA Agency / Hotel CARO.

Partener comunicare: PRagmatIQ by Knart Communication.

“Fashion Moments” este un eveniment marca Avanpremiere/ Alin Gălățescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here