Consiliul Naţional al IMM-urilor din România a organizat astăzi, 11 martie 2024, la Iași, cel de-al doilea eveniment din cadrul seriei “vorbIMM despre: Regenerarea României”.

Evenimentul a avut ca scop prezentarea conceptului “REGENERAREA ROMÂNIEI” prin evidențierea oportunităţilor de angajare, sprijinirea agenţilor economici și încurajarea muncii în rândul tinerilor.

Astfel, în prezența a peste 150 de participanți, evenimentul de astăzi a prezentat informații despre mediul economic și sfaturi practice pentru început de drum. De asemenea, a subliniat oportunitățile existente în sfera muncii în vederea dezvoltării mediului de afaceri prin susținerea tinerilor în urmarea unui nou traseu educațional și explicarea principiilor de educație financiară.

Au luat cuvântul următorii:

• Florin JIANU, Președinte CNIPMMR
  • George TURTOI, Director General MIPE
  • Andreea NEGRU, Președinte PEFA
  • Narcis TĂBĂCARU, Director executiv AIMM Iași
  • Nicoleta VATLAVEC, Manager corporate Groupama
  • Andrei PĂUN, Coordonator Micro BCR
  • Gabriela NEDELCU, Inspector școlar general adjunct Inspectoratul Școlar Județean Iași
  • Adriana Violeta AMARIEI, Președinte Alianța Sindicală „Gh. Asachi ” Iași
  • Giacomo SOLARI, Șeful Biroului de Cooperare Elvețiană din cadrul Ambasadei Elveției în România
  • Laura CARSTEA, Director Colegiul Economic Virgil Madgearu, Iași
  • Ștefano Eduard CREȚU, elev specializare electromecanic aparatură și instalații bord aeronave
  • Moderatori: Neculai VIȚELARU, Prim-vicepreşedinte CNIPMMR

Lorena STOIAN, Prim vicepreședinte PEFA

Ne întâlnim astăzi la Iași la cel de-al doilea eveniment pe care îl organizăm din ciclul „vorbIMM despre: Regenerarea României”. Acest an este definitoriu pentru ceea ce va însemna politica economică educațională și direcțiile pe care România și Europa le vor lua în perioada următoare. Astfel, evenimentul de astăzi este structurat pe cei mai importanți 2 piloni de dezvoltare a societății: economia și educația. Obiectivul nostru este acela de a culege idei valoroase cu privire la felul în care trebuie susținută economia și învățământul  profesional și tranformarea

acestora în politici publice. În ceea ce privește situația locurilor de muncă, observăm că acestea scad, deși salariile oferite sunt din ce în ce mai mari și menționez că am transmis Guvernului un set de propuneri cu privire la ceea ce inseamnă forța de muncă și calitatea acesteia și instrumententele de atragere existente. În încheiere, doresc să vă mulțumesc tuturor pentru prezența numeroasă de astăzi și că putem să avem acest dialog în fața dumneavoastră.” a declarat Florin Jianu, președinte CNIPMMR în cadrul evenimentului.

Eveniment realizat cu sprijinul BCR și Groupama.