Complot de asasinare a premierului bulgar, dejucat de serviciile de informatii

0
554
harta-bulgaria

harta-bulgariaServiciile bulgare de informatii au dejucat un nou complot de asasinare a premierului bulgar, Boiko Borisov, a anuntat cotidianul bulgar 24 Ceasa, citat de site-ul Novinite.com.

 Potrivit publicatiei, cu aproximativ zece zile in urma, serviciile au interceptat convorbiri telefonice si intalniri ale unor personalitati-cheie, descoperind cel mai recent plan de asasinare a lui Borisov, in schimbul sumei de 400.000 de euro. Ministerul Afacerilor Interne a refuzat sa faca orice comentarii, iar Serviciile Nationale de Securitate au refuzat sa raspunda la o intrebare cu privire la sporirea masurilor de securitate destinate protectiei premierului.

Potrivit unor informatii, in urma cu patru luni, servicii de informatii straine au surprins o intalnire intre mai multi cetateni bulgari cunoscuti public, la hotelul de cinci stele King George Palace, la Atena, dedicata unei discutii despre cum sa fie „eliminat” premierul  si, odata cu el, fortele de lupta impotriva terorismului din Bulgaria. Potrivit acestor informatii, participantii la aceasta intalnire au sosit la bordul unor iahturi, insotiti de numeroase garzi de corp.

Aceasta este cel de al treilea complot de asasinare a lui Borisov.in urma cu o saptamana, premierul bulgar a vorbit, intr-un inteviu televizat, despre unul dintre aceste comploturi, descoperit prin interceptarea unei convorbiri telefonice intre Milano si Amsterdam. Borisov a refuzat sa precizeze in ce perioada a carierei sale politice a avut loc acest complot. insa, potrivit serviciilor de informatii este vorba despre o conversatie de 40 de minute, care a avut loc in urma cu cinci ani, cand Borisov era directorul unei agentii in cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Cei care au purtat aceasta conversatie erau fostii lideri mafioti Konstantin Dimitrov, cunoscut ca „Samokoveta”, si Ivan Todorov, cunoscut ca „Doctorul”, in prezent decedati. Ei au fost interceptati de servicii de infomatii straine afirmand ca „il doboram pe acest pompier si apoi il omoram”. inregistrarea a fost trimisa Unitatii Bulgare pentru Combaterea Crimei Organizate (GDBOP).

Aproximativ in aceeasi perioada, autoritatile sarbe au avertizat in legatura cu un complot impotriva lui Borisov, in legatura cu arestarea unui traficant de droguri sarb, Sreten Josici, care, intre timp, a fost condamnat, la Belgrad, la 15 ani de inchisoare. Presa bulgara a publicat vara aceasta o serie de materiale, potrivit carora gruparea „Asasinii” a primit ordinul de a-l ucide pe premier, unii afirmand ca planul a fost conceput, din nou, de Josici, care ar fi dat acest ordin prin intermediul unui apropiat al sau bulgar, presupusul lider al gruparii „Asasinii”, Petar Stoianov, cunoscut si ca „seful de trib”. (Sursa: Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here