Compania Sheraton a intrat in Romania, in urma unui parteneriat cu Grand Plaza Hotel

0
832

Lantul hotelier Starwood Hotels & Resorts a intrat oficial pe piata din Romania cu brandul Sheraton, dupa ce a semnat un contract de franciza pe cel putin 20 de ani cu Grand Plaza Hotel, care detinea fostul hotel Howard Johnson din Bucuresti, informeaza Mediafax.

Compania Grand Plaza Hotel SA, careia ii apartine cladirea, a investit intre 5 si 6 milioane euro pentru ca hotelul sa fie convertit de la patru la cinci stele si pentru a corespunde in final cerintelor si normelor Sheraton. in plus, hotelul are acum 270 de camere, fata de 280 inainte, si 280-300 de angajati.

„Negocierile au durat cativa ani. Este un moment foarte important pentru noi, dar si pentru oras. Bucurestiul este un punct cheie de intrare in aceasta parte a Europei. intre motivele pentru care am facut acest pas sunt calitatea muncii de aici, dar si un Produs Intern Brut solid, aflat pe crestere. Noi cautam un parteneriat cu proprietarul potrivit, in locul potrivita si cladirea potrivita. Vrem, de asemenea, sa mai deschidem si alte hoteluri in Romania, purtam discutii in acest sens”, a declarat vineri Robert Koren, vice-presedinte si director regional Europa de Est Starwood.

El estimeaza o crestere a gradului de ocupare al hotelului, fata de circa 60% cand cladirea functiona sub fostul brand. in plus, in viitor este in plan si constructia unei piscine.

In ceea ce priveste pretul unei camere, aceste este „flexibil”, spune Robert Koren, insa in medie ar fi de 120 euro.

Sheraton isi extinde astfel portofoliul european al brandului cu pana la 60 de hoteluri.

„Odata cu debutul pe piata locala a Starwood Hotels & Resorts cu brandul hotelier Sheraton, Romania reprezinta o oportunitate importanta de expansiune, aducand Sheraton mai aproape de obiectivul sau de a deschide peste 150 de hoteluri in urmatorii cinci ani”, a declarat Dave Marr, Global Brand Leader, Sheraton Hotels & Resorts.

Clientii au la dispozitie o sala de gimnastica o zona de lectura si spatii de relaxare la etajul 18 al hotelului. Cladirea dispune de 11 sali de conferinte, din care 2 sali de bal si 2 sali de sedinta. De asemenea, hotelul introduce pe piata din Romania cel mai amplu program de loialitate din industrie, Starwood Preferred Guest (SPG), din care pot face parte toti clientii Sheraton locali si internationali.

in afara de hotelul inaugurat la Bucuresti, in acest an sunt programate deschiderea Sheraton Lake Como Hotel, al optulea hotel al brandului din Italia, Sheraton Ufa in Rusia si Sheraton Samsun in Turcia.

Reteaua Sheraton Hotels & Resorts numara 430 de hoteluri in aproape 75 de tari din intreaga lume. Starwood Hotels & Resorts Worldwide Inc. este una dintre cele mai importante companii de ospitalitate si agrement din lume, cu aproape 1.200 de proprietati in 100 de tari si 181.400 de angajati in cadrul proprietatilor sale detinute si administrate.

in anul 2014, grupul Starwood a semnat 175 contracte hoteliere, marcand al cincilea an consecutiv cu crestere a proprietatilor noi. Starwood Hotels & Resorts Worldwide Inc. opereaza urmatoarele marci: Sf. Regis, Luxury Collection, W, Westin, Le Méridien, Sheraton, Four Points by Sheraton, Aloft, Element si Tribute.

Peste 100 de hoteluri noi sunt in curs de pregatire, brandul urmand sa ajunga la numarul de 500 de hoteluri in 2016. Gradul de ocupare din hotelurile Sheraton de la nivel mondial reprezinta aproape jumatate din totalul intregului grup Starwood.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here