Comisia Europeana vrea sa puna accize pe palinca ungureasca

0
705
taxe-bani

taxe-baniComisia Europeana cere Ungariei modificarea unei legi care scuteste bauturile distilate din fructe, respectiv palinca, de la plata accizelor si a trimis totodata un avertisment oficial referitor la taxele din telecomunicatii si retail, precum si la acordarea de bonuri de masa.

Ungaria scuteste palinca de accize atunci cand este produsa in gospodarii sau in distilerii de uz personal, in cantitate de maxim 50 de litri pe an.

Accizele pentru alcool sunt prevazute intr-o directiva a Uniunii Europene. Potrivit acestei directive, Ungaria poate acorda o reducere de 50% din nivelul normal al accizei in cazul palincai produse de distileriile de uz personal, in cantitate de maxim 50 de litri pe an.
Intr-un comunicat al CE se arata ca legislatia ungara care scuteste integral micii producatori de plata accizei incalca prevederile directivei europene.

Solicitarea CE, o opinie motivata, este a doua etapa a unei proceduri de infringement in trei pasi. Daca legislatia nu va fi modificata in termen de doua luni, Comisia se va adresa Curtii Europene de Justitie.

Un purtator de cuvant al Comisiei Europene a declarat pe de alta parte ca CE a trimis un prim avertisment oficial Ungariei, prin intermediul unei scrisori, pe tema taxelor din sectorul telecomunicatiilor si cel de retail, dar si a bonurilor de masa, in cadrul unei alte proceduri de infringement.

CE cere informatii suplimentare din partea autoritatilor ungare, care trebuie sa se conformeze in termen de doua luni. in caz contrar, CE va trece la etapa urmatoare, a unei opinii motivate.

Purtatorul de cuvant a precizat ca in 2010 CE a primit plangeri din partea unor companii internationale din Ungaria, referitoare la taxele speciale introduse in sectorul telecomunicatiilor si cel de retail.(MEDIAFAX)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here