Columna Medical Center a donat 30 de tablete organizației Teach for Romania, în sprijinul copiilor din medii vulnerabile

0
1155

 

București, 18. 05. 2020: Columna Medical Center – cel mai mare centru de reproducere umană asistată (RUA) din România, a donat un număr de 30 de tablete către organizația Teach for Romania, în cadrul unei inițiative care urmărește integrarea soluțiilor educaționale digitale în mediile vulnerabile. Tabletele vor ajunge într-una dintre comunitățile cu infrastructură digitală precară incluse în Programul Teach for Romania, pentru diminuarea inegalității în educație.

 

Educația digitală în România continuă să fie un lux pentru elevii din mediile vulnerabile, iar, în contextul pandemiei de COVID-19, aceștia sunt și mai expuși inechităților și izolării. România, una dintre țările cu cea mai rapidă viteză a internetului, se află pe ultimul loc în rândul membrilor UE privind competențele digitale de bază și avansate (Digital Economy and Society Index UE, 2019), iar în mediul rural conectivitatea este redusă – doar 38,2% dintre locuințe au acces la internet comparativ cu 61,8% în mediul urban (Institutul Național de Statistică,2019).

Inițiativa de educație digitală incluzivă lansată de Teach for Romania constă într-un program online cu activități educative pentru copii, care se va desfășura pe parcursul a șase săptămâni, în cinci comunități dezavantajate din țară. Proiectul vizează 220 de elevi și 220 de părinți și beneficiază de implicarea a 60 de profesori, care deja contribuie la schimbarea educației în aceste zone. Organizația asigură atât infrastructura digitală (dispozitive digitale – laptopuri/tablete, conexiune la internet), cât și servicii educaționale integrate (trainingul profesorilor, sprijin în proces pentru elevi și părinți, cursurile online etc.).

„Fiind un centru de reproducere umană asistată, prețuim cel mai mult copiii și ne dorim să contribuim cât putem de mult la accesul acestora la educație, singura bogăție adevărată pe care o poți lăsa unui copil. În vremurile actuale, în care este nevoie de solidaritate și de grijă față de cei din jur, ne-am îndreptat atenția către copiii din mediile defavorizate și către obstacolele pe care trebuie să le depășească în fiecare zi, pentru a avea o viață normală”, a declarat Nicoleta Zamfir, CEO Columna Medical Center.

Teach for Romania este o organizație non-guvernamentală de leadership în educație care caută și pregătește oameni valoroși, cu sau fără experiență anterioară de predare, pentru a deveni profesori în învățământul de stat, pentru copiii din medii vulnerabile. Organizația a apărut ca răspuns la inechitatea educațională, oferind elevilor șansa la un viitor mai bun prin educație și prin modele. În anul școlar 2019-2020, Teach for Romania a lucrat cu aproape 10.000 de copii. În prezent, 135 de profesori din cadrul programului (80 de participanți în program și 55 Alumni în școli publice) și din comunitatea de absolvenți sunt înscriși în sistemul public de învățământ, în peste 100 de comunități vulnerabile din 17 județe.

 

Despre Columna Medical Center

Înființat în anul 2011, în București, Columna Medical Center este cel mai mare centru specializat în reproducere umană asistată din România, cu peste 1.000 de proceduri FIV realizate anual. Clinica deține cea mai mare echipă de specialiști în domeniu (15 specialiști), având cea mai vastă experiență în FIV (peste 20 ani), și este singura din România care dispune de 4 senior embriologi. Dotarea de ultimă generație, auditarea externă anuală, echipa medicală cu cea mai mare experiență în domeniul RUA, abordarea pluridisciplinară și personalizată a fiecărui caz în parte sunt doar câțiva dintre factorii care contribuie la obținerea celor mai bune rezultate pentru pacienții clinicii.

Despre Teach for Romania

 

Teach for Romania este o organizație non-profit care activează din 2014 și care a adus un sistem de performanță în educația din sistemul public din România. Pentru împlinirea viziunii, educație de calitate pentru toți copiii din România, organizația atrage și pregătește oameni motivați de a deveni agenți de transformare în sistemul educațional românesc, din rolurile de profesori și învățători, pentru copiii din medii vulnerabile. În cei doi ani de predare ca profesor sau învățător sprijinit de Teach for Romania, participanții au parte de programe de pregătire și training din partea unor profesioniști în pedagogie și leadership, dar și acces la cea mai mare comunitate globală în educație și leadership – Teach for All. La finalul celor doi ani, absolvenții programului sunt încurajați să continue schimbarea începută în școală prin inițiative cu impact în societate, de antreprenoriat, educație, politici publice și media.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here