Colegii si prietenii isi iau ramas bun de la Jean Constantin

0
833
jean-constantin

jean-constantinActorii Alexandru Arsinel, Stela Popescu, Vasile Muraru si Nae Lazarescu au venit joi la Constanta, sa-i aduca un ultim omagiu lui Jean Constantin, ei rememorand, la capataiul artistului, intamplarile prin care au trecut alaturi de acesta.

 

Cei patru actori au ajuns la Casa Mortuara din Cimitirul Central din Constanta, unde se afla trupul neinsufletit al lui Jean Constantin.

Actorul Alexandru Arsinel a spus ca inca nu ii vine sa creada ca Jean Constantin a murit si ca nu a crezut acest lucru nici miercuri, cand a primit vestea, si a sunat la mai multi cunoscuti din Constanta ai artistului.

Si el si Stela Popescu, Vasile Muraru si Nae Lazarescu au rememorat, la capataiul lui Jean Constantin, intamplarile prin care au trecut impreuna cu acesta.

Stela Popescu a spus ca in urma cu doua saptamani a petrecut o seara impreuna cu Jean Constantin si cu mai multi prieteni comuni, la Constanta, iar actorul se simtea bine si era, ca intotdeauna, vesel si pus pe glume. Ea a mai spus ca in ultimele zile s-a aflat la 2 Mai si ca joi ar fi urmat sa se opreasca la Constanta ca sa il viziteze pe Jean Constantin.

Trupul neinsufletit al actorului Jean Constantin va ramane la Casa Mortuara din Cimitirul Central din Constanta pana la ora 13.00, cand va fi dus in foaierul Teatrului „Fantasio”, unde pot merge toti cei care l-au indragit sa-si poata lua adio de la el. Trupul neinsufletit al actorului va ramane la Teatrul „Fantasio” pana vineri, cand, in jurul orelor pranzului, va avea loc inmormantarea la Cimitirul Central din Constanta.

In semn de respect si omagiu pentru actor, reprezentantii Teatrului de Stat Constanta „Fantasio” au luat decizia de a suspenda spectacolul „Omul, Bestia si Virtutea”, care fusese programat pentru vineri seara, de la ora 19.00.

Actorul Jean Constantin a murit, miercuri, la varsta de 81 de ani, in locuinta sa de la Constanta, fiind gasit mort, in pat, de catre rudele sale. in ultimul an, el fusese internat la spitale din Constanta si din Capitala, cu afectiuni cardiace.

Jean Constantin s-a nascut la 21 august 1928 la Techirghiol, in judetul Constanta. A debutat pe scena in 1957, la sectia de estrada din cadrul Teatrului de Stat Fantasio din Constanta, unde a slujit timp de peste 30 de ani. Actorul a jucat in circa 80 de filme, printre cele mai recente fiind „Poker” si „Supravietuitorul”, in regia lui Sergiu Nicolaescu.

Din 1999, Jean Constantin este si cetatean de onoare al orasului Constanta, unde a si locuit. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here