Coca Cola are interzis in Grecia!

0
1248

EFET (Autoritatea pentru Siguranță Alimentară din Grecia) a declarat că a fost informată despre contaminarea potențială, de către Poliția Elenă. De asemenea, instituția elenă de control a sfătuit consumatorii să evite anumite produse Coca-Cola, Delta și “Παριζάκι Υφαντή”.

Produsele potențial afectate
Obiect al alertei sunt:

  1. sticlele de Coca-Cola și Coca-Cola Light în ambalaj de plastic de 1,5L.
  2. “‘Παριζάκι Υφαντής’ (parizer Ifantis) la 500g și 350g și’
  3. laptele integral proaspăt de 1 litru ΔΕΛΤΑ, în cutie albastră de la Delta Food

 

Compania Coca-Cola Hellenic Bottling a declarat că echipa sa din Grecia a fost informată la data de 18 decembrie despre presupusa contaminare periculoasă a produselor sale în Atena și Salonic.

 

“Ca măsură de precauție și în urma consultării poliției și a Autorității Elene pentru Alimentație (EFET), am eliminat temporar aceste două produse în cauză de la punctele de vânzare”, a declarat compania pentru FoodQualityNews. “O investigație a poliției este în curs de desfășurare, iar echipa noastră locală va continua să sprijine autoritățile în acest sens. Siguranța produselor și a consumatorilor este prioritatea numărul unu.”

Grupul Vivartia a declarat că respectă și cooperează cu autoritățile competente care au emis orientări specifice pentru rezolvarea situației.
Organizația responsabilă de amenințare a spus că au fost injectate respectivele produse cu acid clorhidric și că acestea au fost puse pe rafturile magazinelor, în perioada 20-24 decembrie în diferite lanțuri de supermarketuri din Atena și Salonic.

Acțiunea a fost realizată de o organizație anarhistă anticonsumeristă sub egida “Green Nemesis Act 3” pentru a coincide cu Crăciunul.

Acțiunea EFET și avertismentele din trecut
EFET a spus că face tot posibilul pentru a proteja consumatorii de astfel de incidente. Agenția a adăugat că societățile comerciale imlicate au început să scoată produsele de pe piață. Nu este prima dată când Coca-Cola și Delta au făcut obiectul unor astfel de amenințări, produsele lor fiind vizate într-un incident similar anul trecut. Coca-Cola și Nesta a fost nevoite și în 2013 să-și recheme produsele, în urma unui astfel de incident.


Acidul clorhidric se utilizează în producția de cloruri, îngrășăminte și vopsele și în industria fotografică și în cea a cauciucului, potrivit Agenției SUA pentru Protecția Mediului (EPA). Este coroziv pentru ochi, piele și mucoase. Expunerea orală pe termen scurt poate provoca coroziunea membranelor mucoase, a esofagului și a stomacului, iar contactul dermic poate produce arsuri grave, ulcerații și cicatrizări.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here