Coca Cola anunta o schimbare majora in strategia globala de marketing

0
857

A savura o Coca-Cola, orice Coca-Cola, transforma momentele obisnuite in unele speciale. Astazi, in cadrul unui eveniment in Paris, Marcos de Quinto – Directorul de Marketing al Companiei Coca-Cola, dezvaluie noua strategie globala de marketing „One brand” care, reuneste – pentru prima data – Coca-Cola, Coca-Cola Light, Coca-Cola Zero si Coca-Cola Life sub acelasi brand iconic Coca-Cola, prin intermediul campaniei globale „Taste the Feeling”.

Strategia „One brand”:
Extinde valorile globale si imaginea iconica a bauturii originale Coca-Cola catre toate variantele aflate sub aceeasi marca inregistrata, unind familia Coca-Cola sub brand-ul de bauturi racoritoare numarul unu din lume.

Prinde viata prin intermediul campaniei globale „Taste the Feeling” care foloseste povestile universale si momentele obisnuite pentru a se conecta cu consumatorii din intreaga lume.

Produsul se afla in centrul conceptului creativ, surprinzand experienta si placerea de a te racori cu o Coca-Cola, orice Coca-Cola.

Evidentiaza angajamentul companiei de a oferi diversitate, permitand consumatorilor sa aleaga acea Coca-Cola care se potriveste cel mai bine preferintelor de gust, stilului de viata si dietei.

„in fiecare zi, milioane de oameni din intreaga lume aleg o Coca-Cola”, declara Marcos de Quinto, Director de Marketing in cadrul Companiei Coca-Cola. „‘One brand’ este noua abordare prin care valoarea brandului Coca-Cola este reflectata asupra tuturor produselor aflate sub aceeasi marca inregistrata, reinnoind promisiunea de a oferi consumatorilor posibilitatea de a alege cu mai multa claritate. Este o investitie importanta, in toate produsele Coca-Cola, prin care aratam ca oricine se poate bucura de o Coca-Cola rece, cu sau fara calorii, cu sau fara cafeina.”

Marcos de Quinto adauga „Mai mult ca niciodata, suntem constienti ca oamenii isi doresc Coca-Cola in forme diferite, dar – indiferent de alegere – acestia isi doresc o Coca-Cola care ofera gustul autentic si senzatia puternica de revigorare. Odata cu noua strategie ‘ ‘One brand’, vom face trecerea de la campanii de brand diferite pentru gama Coca-Cola, la campanii pentru un singur brand iconic, care sarbatoreste atat brandul cat si produsul.”

Campania globala „Taste the Feeling” se va desfasura in toate pietele, pe parcursul anului 2016, si include :
10 spoturi TV
Peste 100 de imagini de campanie
O noua identitate vizuala
Un nou imn si o noua semnatura audio
O experienta digitala usor de personalizat si distribuit

Campania creativa pastreaza caracteristicile fundamentale ale brandului Coca-Cola – scrisul Spencerian, discul rosu si sticla iconica Coca-Cola – transpuse intr-o abordare moderna, ce prezinta momente reale si autentice, cu produsul in centrul atentiei.
Coca-Cola a reunit creativi din 10 agentii diferite de publicitate pentru a dezvolta aceasta campanie, iar, in final, cele 10 spoturi TV au fost create de urmatoarele patru agentii: Mercado-McCann, Sra. Rushmore, Santo si Oglivy & Mather New York.
Spoturile patrund in intimitatea momentelor obisnuite, surprinzand trairile si experientele pe care oamenii le impartasesc atunci cand se bucura de gustul racoritor Coca-Cola. La finalul fiecarui spot TV, toate produsele din gama Coca-Cola se reunesc sub faimosul disc rosu Coca-Cola.

„Nimic nu se compara cu gustul oferit de o Coca-Cola rece” a declarat Rodolfo Echeverria, Vicepresedinte, Global Creative, Connections & Digital, al Companiei Coca-Cola. „Campania creativa a fost conceputa astfel incat sa scoata in evidenta faptul ca simpla placere de a savura o Coca-Cola rece poate transforma orice moment intr-unul special. Momentele obisnuite si povestile descrise in campanie au fost alese pentru a rezona cu toti consumatorii nostri din intreaga lume. Aceleasi imagini si spoturi care vor rula in Japonia, vor putea fi vizualizate si in Italia, Mexic sau in orice colt al lumii.”

La lansare se dezvaluie 5 dintre cele 10 spoturi.

Spotul TV principal „Imnul” (Mercado-McCann) ilustreaza o serie de momente obisnuite, de zi cu zi, ce au in comun Coca-Cola – schiatul alaturi de prieteni, prima intalnire, primul sarut, prima iubire. Spotul va rula in toate pietele, in 2016.

Coloana sonora a „Imnului” este o melodie originala, special creata pentru campanie si se cheama „Taste the Feeling”. Coca-Cola a lucrat cu Music Dealers pentru a scrie si produce aceasta melodie. in unele piete, melodia este insotita de vocea artistului, Conrad Sewell. Sewell, cantaretul de origine londoneza, care a crescut in Australia, a devenit cunoscut dupa aparitia in single-ul „Firestone” care a generat 300 milioane de ascultari pe Spotify si vanzari de peste 3 milioane. Melodia include o noua semnatura audio, inspirata de experienta savurarii unei Coca-Cola – sunetul scos de deschiderea capacului, de efervescenta bulelor si, nu in ultimul rand, sunetul placerii de a savura o Coca-Cola. Noua semnatura audio va fi utilizata pe toata durata campaniei.

„Despartirea” (Santo) urmareste calatoria romantica a unui cuplu tanar, de la prima intalnire – cu primele sentimente de dragoste si incantare – pana la despartirea exploziva, urmata de o impacare, cu o Coca-Cola rece. Spotul contine o noua melodie „Made for You”, apartinand artistului Alexander Cardinale.

„Iubirea dintre frati” (Santo) capteaza povestea universala de prietenie si de conflict intalnita in familie si scoate in evidenta relatia unica si provocatoare dintre doi frati. Cand fratele mai mic ramane fara bautura lui racoritoare Coca-Cola, fratele cel mare ii sare in ajutor. Spotul prezinta o noua varianta a hitului „Hey Brother”, care apartine celebrului compozitor si producator Avicii.
Ca urmare a unui parteneriat incheiat in anul 2014, Avicii a produs o varianta remixata a melodiei „Taste the Feeling”, imnul campaniei, interpretata de Conrad Sewell. De asemenea, el va produce versiuni ale imnului destinate campaniilor UEFA EURO 2016TM si Jocurile Olimpice de la Rio, din 2016.

Printre spoturile TV care fac parte din campania de lansare se mai numara si:
„Contra timp” (Ogilvy & Mather) in care este spusa povestea zilelor solicitante pe care le traim toti. Spotul evidentiaza importanta de a lua o pauza, de a ne detensiona si de a ne bucura de momentul prezent.
„Supermarket” (Sra. Rushmore) ilustreaza povestea unei tinere casiere hipnotizate de un client atragator, care ia o pauza pentru a se bucura de o Coca-Cola rece.
Spoturile „Pentru ce exista Coca-Cola?” (Sra. Rushmore), „Profesorul” (Sra. Rushmore), „Vara Arctica” (The Cyranos-McCann), „Sticla goala” (Mercado-McCann) si „Adevarata placere” (Mercado-McCann) vor fi lansate mai tarziu, in 2016.

Noua campanie vine cu peste 100 de imagini, realizate de faimosii fotografi de moda Guy Aroch si Nacho Ricci, care au surprins oameni din intreaga lume bucurandu-se de o Coca-Cola racoritoare, in mai multe momente obisnuite. Noile imagini vor fi folosite in print, panouri publicitare, in magazine, dar si in mediul digital.
Experienta digitala interactiva, usor de personalizat si distribuit, este alcatuita din diferite scene GIF care reflecta trairile asociate momentelor in care consumam o Coca-Cola, in combinatie cu imnul „Taste the Feeling”. Aceasta experienta le va permite utilizatorilor sa extraga o secventa GIF direct din microsite, sa o personalizeze cu sentimentele transmise in timp real si sa o distribuie in social media sub hashtag-ul #TasteTheFeeling.

Pentru mai multe informatii, pentru a viziona spoturile si pentru a vizualiza imaginile campaniei, va invitam sa accesati www.coca-colacompany.com/tastethefeeling.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here