Coalitia a convenit ca Legea Educatiei trebuie sa intre in vigoare pana la sfarsitul anului

0
808
carte-educatie-scoala

carte-educatie-scoalaCoalitia a convenit ca problema intrarii in vigoare a Legii Educatiei sa fie rezolvata pana la sfarsitul anului, astfel incat sa nu mai existe o lege „carpita”, deoarece in caz contrar Uniunii ii este foarte dificil sa continue guvernarea, a declarat vicepresedintele executiv UDMR Laszlo Borbely.

 

„Solicitam colegilor din coalitie sa rezolve cat de curand problema Legii Educatiei Nationale, in caz contrar este foarte dificil sa continuam in aceste conditii guvernarea”, a spus Borbely, aflat la Parlament, citat de Mediafax.

El a precizat ca UDMR a avut, luni, discutii in acest sens cu partenerii de guvernare si ca formatiunile aflate la putere au ajuns la o intelegere.

„Azi dimineata am avut o sedinta a coalitiei si am discutat problema Legii Educatiei. in primul rand, asteptam motivarea Curtii Constitutionale, dupa aceea vedem ce este de facut. in orice caz, ceea ce am decis si astazi este ca legea trebuie sa intre in valabilitate pana la sfarsitul anului. si nu este problema UDMR, sa fie foarte clar, este problema Romaniei. Trebuie sa avem o noua lege coerenta a educatiei, nu sa carpim cum am facut anul acesta”, a sustinut vicepresedintele UDMR.

El a apreciat ca este in interesul tuturor ca Legea Educatiei sa intre cat mai urgent in vigoare si nu a exclus un dialog cu opozitia.

„Daca ajungem iar in Parlament, putem discuta si cu opozitia. Nu este niciun fel de problema sa avem un dialog, dar legea trebuie finalizata pana la sfarsitul anului, ca sa intre in vigoare. Altfel, nu putem porni in anul scolar 2011-2012 cu o lege coerenta, asa incat sa stie si elevii, si universitarii cum mergem mai departe”, a conchis vicepresedintele UDMR.

Consiliul Permanent al UDMR s-a intrunit, sambata, la Targu Mures, pentru a analiza situatia creata in urma deciziei Curtii Constitutionale privind asumarea raspunderii Guvernului pe Legea Educatiei.

Marko Bela a declarat, dupa sedinta Consiliului Permanent, ca Uniunea asteapta de la PDL, in urmatoarele zile, solutii pentru deblocarea situatiei si pentru adoptarea Legii Educatiei, mentionand ca daca legea nu va fi deblocata Uniunea nu va putea merge „mai departe”. (Sursa: Mediafax)

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here