CNIPMMR salută decretul Președintelui României, domnul Klaus Iohannis, privind promulgarea Legii pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 211/2020, precum și pentru modificarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 132/2020

0
1169

Astăzi, 2 aprilie 2021, Președintele României, domnul Klaus Iohannis a semnat decretul privind promulgarea Legii pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 211/2020 privind prelungirea aplicării unor măsuri de protecție socială adoptate în contextul răspândirii coronavirusului SARS-CoV-2, precum și pentru modificarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 132/2020 privind măsuri de sprijin destinate salariaților și angajatorilor în contextul situației epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2, precum și pentru stimularea creșterii ocupării forței de muncă (PL-x 82/08.02.2021).

 

Principalele modificări prevăd posibilitatea angajatorilor de a reduce timpul de muncă al salariaţilor cu cel mult 80% din durata lunară calculată prin raportare la durata prevăzută în contractul individual de muncă, cu informarea şi consultarea sindicatului, a reprezentanţilor salariaţilor sau a salariaţilor, după caz, anterior comunicării deciziei salariatului și reducerea timpului de muncă ce se va stabili prin decizia angajatorului pentru o perioadă de cel puţin 5 zile lucrătoare, cuprinse în orice perioadă de 30 de zile calendaristice consecutive începând cu prima zi de aplicare efectivă a măsurii, reducerea timpului de muncă urmând să se aplice şi în cazul programului de muncă în ture, precum şi în cazul programului de muncă inegal.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here