CMS a asistat Innova Capital în achiziția Optical Network și Optiplaza

0
1138

CMS România a asistat fondul de investiții Innova Capital cu privire la preluarea Optical Network și Optiplaza, doi dintre cei mai importanți jucători de pe piața de optică medicală din România

 

București, Iulie 2019: Echipa de avocați ai biroului CMS a asistat fondul de investiții Innova Capital cu privire la preluarea a doi dintre cei mai importanți jucători de pe piața de optică medicală din România: Optical Network și Optiplaza.

Optical Network și subsidiarele sale dețin o rețea națională de 55 de magazine, operate sub două brand-uri, OPTIblu (gama de produse premium) și Klarmann (produse și servicii pentru toate bugetele), fiind prezente și pe piața angro de vânzare de ochelari. Optiplaza deține două rețele la nivel național – Optiplaza și Optica Express – cu 42 de magazine de optică medicală, oferind o gamă largă de produse și mărci. De asemenea, compania comercializează produse optice prin intermediul site-ului său.

Ambele tranzacții sunt în prezent evaluate de către Consiliul Concurenței și vor fi finalizate după aprobarea lor de către autoritate.

Cele două achiziții au implicat o asistență juridică complexă, care a necesitat o cunoaștere în profunzime a mediului juridic local și o vastă expertiză internațională, două dintre cele mai valoroase atuuri ale echipei CMS. Tranzacțiile au fost conduse de Graham Conlon (Partner, Co-Head al Practicii Internaționale de Private Equity la nivel de CEE/CIS) și Rodica Manea (Partener), cu sprijinul unei echipe extinse de avocați, printre care: Claudia Nagy (Senior Associate), Elena Andrei (Associate), Felicia Birleanu (Associate), Alexandru Dumitrescu (Associate), Simona Strava (Associate), Călin Vasile (Associate), Alexandru Trandafir (Lawyer) și Cristina Ciomoș (Lawyer).

Fondul de investiții Innova Capital va continua planurile de dezvoltare ale celor 2 companii, care includ diversificarea ofertei de produse și servicii și extinderea rețelei actuale de retail și distribuție. Informații mai detaliate despre strategia și planurile fondului în acest sector vor fi prezentate odată ce tranzacțiile vor fi finalizate, după aprobarea Consiliului Concurenței.

CMS se clasează între primele 10 firme de avocatură la nivel global, din punct de vedere al numărului de avocați, totalizând peste 4.500 de profesioniști din domeniul juridic în întreaga lume. Cu peste 70 de birouri în mai mult de 40 de țări, CMS a realizat venituri de peste 1,3 miliarde euro în 2017. CMS activează în România din 1999 și are o echipă formată din peste 60 de avocați și specialiști juridici, români și străini.

 

CMS este o firmă de avocatură full service, cu o experiență deosebită în peste 19 domenii de practică și sectoare de activitate, precum cel corporativ, comercial, de concurență, bancar și financiar, cel de litigii, ocuparea forței de muncă, energie, proprietate intelectuală, farmaceutic, imobiliar & construcții, fiscal și TMT.

Pentru mai multe informații: cms.law

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here