Cluj IT, singurul cluster din Romania partener strategic al Comisiei Europene – Directoratul pentru Piata interna si IMM-uri

0
716

130 de organizatii de tip cluster din 23 de tari europene au constituit la Bruxelles un parteneriat strategic pentru internationalizare. Cluj IT este singurul cluster din Romania semnatar al proiectului si va beneficia de statutul de partener strategic in urmatorii doi ani

10 martie 2016. Din aceasta saptamana, Cluj IT reprezinta Romania in cadrul parteneriatului strategic dedicat internationalizarii IMM-urilor din Uniunea Europeana. Parteneriatul a fost consfintit oficial printr-un unui eveniment desfasurat marti la Bruxelles, in prezenta doamnei Lowri Evans, directorul general al DG Piata interna, industrie, antreprenoriat si IMM-uri (GROW). in total, peste 130 de organizatii de tip cluster din 23 de tari europene si care includ peste 17.000 de IMM-uri au fost selectate pentru acest program al Comisiei Europene.

„Proiectul include consortii care au dovedit interes si capacitate pentru activitati de internationalizare, inclusiv in afara Uniunii Europene. Prin asemenea mecanisme, Uniunea Europeana urmareste sa le ofere IMM-urilor din tarile membre oportunitati internationale la care altfel nu ar avea acces. Suntem onorati sa facem parte din acest program si pregatim deja primele idei prin care sa implicam membrii Cluj IT in reteaua internationala”, a declarat Andrei Kelemen, directorul executiv Cluj IT, prezent la evenimentul de la Bruxelles.

Cu aceasta ocazie, a fost relansata si Platforma de colaborare a clusterelor europene – ECCP, care ofera servicii de suport pentru o cat mai buna cooperare intre clusterele din Uniunea Europeana, precum si pentru actiuni de internationalizare a acestora, inclusiv in afara granitelor UE. Clusterele membre vor putea discuta direct proiecte de colaborare si oportunitati internationale si vor avea la dispozitie si o bogata baza de contacte a partenerilor din interiorul si din afara Uniunii Europene.

Cluj IT este o asociatie de tip cluster inovativ infiintatǎ in octombrie 2012. Numara in prezent 48 de membri: 36 de companii de IT cu peste 4.000 de angajati si cifra de afaceri cumulata de peste 100 de milioane de euro, universitati si institute de cercetare, institutii publice si organizatii catalizator. Initiativa de business, clusterul urmareste cresterea competitivitatii sectorului IT si a vizibilitatii industriei IT romanesti, precum si pozitionarea Clujului ca un hub regional inovator. Misiunea Cluj IT este ca pana in 2018 sa devina unul dintre cei mai credibili furnizori de servicii si produse inovatoare IT si de sisteme de suport organizational din Europa Centrala si de Est. Clusterul urmareste ca marea majoritate a membrilor sai sa devina si sa se mentina competitivi atat pe piata romaneasca, cat si pe pietele internationale. Mai multe informatii despre Cluj IT Cluster: www.clujit.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here