RECORD DE MEDALII

0
1124

Clubul Sportiv (CS) Unirea Alba Iulia și-a depășit orice record de medalii obținut la o competiție atletică, în 10 iunie, cu ocazia Campionatului Național de Marș – 20 de kilometri, de la Pitești, unde toate cele cinci sportive care au făcut deplasarea au devenit campioane naționale, la individual sau la proba pe echipe.

Campionatul Național de Marș a fost destinat pentru junioare, tineret și senioare. În total, sportivele legitimate la CS Unirea Alba Iulia au obținut opt medalii, dintre care șase la individual și două la proba pe echipe. O situație deosebită a fost întâlnită la sportiva Roxana Panța care a concurat la categoria junioare, încadrându-se vârstei, însă a luat locul 1 și la categoria tineret, obținând cel mai bun timp dintre toate mărșăluitoarele care au concurat la această categorie, și s-a clasat pe locul 3 la senioare.

Rezultatele obținute de CS Unirea Alba Iulia sunt următoarele:  

Ana Rodean – locul 1, la senioare, 1:37:50 (timpul);

Roxana Panța – locul 1, la junioare și tineret, și locul 3 la senioare 1:46:16 (timpul);

Bianca Molnar – locul 2, la tineret și locul 4 la senioare, 1:49:12 (timpul);

Georgiana Jid – locul 3, la junioare, 2:01:51 (timpul);

Mihaela Acatrinei – locul 5, la senioare, 1:49:26 (timpul);

Roxana Panța, Bianca Molnar și Georgiana Jid – locul 1, la tineret, proba pe echipe;

Roxana Panța, Bianca Molnar și Georgiana Jid – locul 2, la senioare, la proba pe echipe.

Clasamentul la proba pe echipe se stabilește în urma însumării locurilor obținute de sportivi la individual, fiind desemnat campion echipa cu cel mai mic punctaj.

Precizăm că Ana Rodean și Mihaela Acatrinei nu se află între sportivele menționate în rezultatele obținute la proba pe echipe a CS Unirea deoarece au dublă legitimare, ele devenind campionate naționale, alături de CS Universitatea Reșița, unde mai activează. Astfel, toate cele cinci sportive legitimate la CS Unirea Alba Iulia (două având dublă legitimare) au devenit campioane naționale.

Atletele sunt antrenate de profesorul Gabriel Avram, care le-a însoțit la competiția de la Pitești.

”Anul trecut această competiție s-a desfășurat tot la Pitești, dar într-un parc, iar de data aceasta a avut în jurul stadionului. Startul s-a dat destul de târziu, la ora 10.00, când soarele era deasupra stadionului. Din acest punct de vedere, eforturile și sacrificiile depuse de fete au fost extraordinare, trebuind să facă față nu doar celorlalte concurente ci și caniculei, 29 de grade Celsius fiind înregistrate la umbră. Le felicit”, a spus Gabriel Avram.

”Secția de atletism nu doar că reușește să confirme, ci vine acasă cu o salbă de medalii, de la ediția de vară a Campionatului Național de Marș – 20 de kilometri, după ce la cea de iarnă, desfășurată la Alba Iulia, a făcut o figură foarte frumoasă”, a spus directorul CS Unirea Alba Iulia, Corneliu Mureșan.

În cadrul Campionatului s-a desfășurat și prima ediție a memorialului ”Liodor Pescaru”, iar sponsorul acestuia a oferit premii în bani primelor clasate la individual, după cum urmează, pentru CS Unirea: 1.000 de lei pentru senioare (Ana Rodean) 700 și 500 de lei pentru tineret și junioare (Roxana Panța).

Clubul Sportiv Unirea Alba Iulia, înființat 1974 și aflat în subordinea Ministerului Tineretului și Sportului, are în prezent șapte secții active: atletism, haltere, box, powerlifting, judo, orientare și tenis de masă.

Clubul Sportiv Unirea Alba Iulia promovează, cu prioritate, disciplinele, ramurile şi probele sportive cuprinse în programul jocurilor olimpice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here