Clientii BCR pot plati orice tip de taxa sau impozit catre orice primarie din Romania prin internet banking

0
1060

Banca Comerciala Romana (BCR) este prima banca din Romania care ofera, prin intermediul aplicatiei de internet banking, un nou serviciu clientilor – posibilitatea de a achita orice impozit sau taxa catre bugetele locale si de stat.

Clientii BCR isi pot achita prin intermediul Click 24 Banking:
Impozitul pe cladire
Impozitul pe masina
Impozitul pe teren intravilan sau extravilan
Impozitul pe venituri din inchiriere
Impozitul pe venituri din activitati independente
Impozitul pe venituri din salarii

“Aceasta perioada a anului este una dintre cele mai aglomerate perioade la ghiseele administratiilor locale, unde clientii vor sa isi plateasca taxele si impozitele pentru a beneficia de reducerea de 10% in conditiile in care achita impozitul pana la data de 31 martie. Acum, BCR vine in sprijinul clientilor, oferindu-le posibilitatea de a evita aceste cozi platind direct din Click 24 Banking prin introducerea sumei de plata si selectarea din lista a primariei catre care clientii vor sa realizeze plata. Este simplu si este gratuit! tinand cont ca oferim posibilitatea platii impozitelor aferente tuturor primariilor, clientii BCR pot plati si pentru cladiri si terenuri din mediul rural aflate in proprietatea lor sau a familiei, evitand astfel drumurile necesare in acest scop, economisind semnificativ timp si bani”, a declarat Catalin Ionescu, Sef Departament E-Channels BCR.

Clientii BCR pot plati atat in numele lor cat si in numele altor membrii ai familiei, in acest caz fiind necesar sa introduca CNP-ul persoanei respective.

Functionalitatea de plata impozite si taxe din Click 24 Banking permite persoanelor fizice plata oricarui tip de impozit si taxa catre:
Bugetele locale (orice primarie din Romania din mediul urban sau rural)
Bugetul de stat
Bugetul asigurarilor sociale de stat
Bugetul asigurarilor pentru somaj
Bugetul Fondului national unic de asigurari sociale de sanatate

Pentru realizarea platilor catre aceste bugete clientii trebuie sa cunoasca si sa selecteze din lista tipul de buget in care primaria sau institutia beneficiara incadreaza respectivul impozit. Sumele de plata pentru impozite sunt comunicate in general de catre fiecare primarie catre cetateni printr-o scrisoare de informare ce contine decizia de impunere.
Toti detinatorii de conturi curente BCR in lei au gratuit inclus in pachet accesul la internet banking si au posibilitatea de a plati impozite si taxe.

BCR transmite catre Ministerul Finantelor Publice, detaliile complete privind operatiunile de plati individuale aferente sumelor colectate. in baza acestor informatii Ministerul Finantelor Publice asigura transferul sumelor catre conturile corespunzatoare de venituri bugetare, in termen de maxim 2 zile lucratoare de la data creditarii contului deschis la trezoreria operativa centrala.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here