CITR: Planul de redresare pentru CFR Marfă a primit undă verde

0
1333

Planul de redresare prin concordat preventiv al CFR Marfă a fost omologat joi de judecătorul sindic, după aprobarea de către creditorii care deţin peste 75% din totalul creanţelor, conform prevederilor legale, a anunţat, joi, CITR, parte a Impetum Group.

“CFR Marfă a parcurs deja în mod accelerat primele etape premergătoare restructurării datorită experienţei şi eforturilor echipei multidisciplinare a CITR, o companie Impetum Group. Cei 20 de ani de experienţă ai administratorului concordatar au facilitat depunerea în mai puţin de 30 de zile a planului de redresare, efectuarea negocierilor cu creditorii şi omologarea planului”, se arată în comunicatul CITR, citat de Agerpres.

Potrivit sursei citate, planul de redresare prevede eficientizarea companiei, astfel încât să genereze profit operaţional din cel de-al doilea an al derulării procedurii de concordat preventiv şi obţinerea de venituri prin valorificarea şi darea în plată a unor active, cu scopul capitalizării sale şi al achitării creanţelor. Planul de redresare aprobat se bazează pe analiza activităţii curente a societăţii, respectiv a raportului dintre activele aflate în patrimoniul CFR Marfă, inclusiv din perspectiva gradului de utilizare a acestora, şi datoriile înscrise în evidenţele contabile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here