Circulatia in intersectia bulevardelor Dinicu Golescu si gen. Berthelot cu Berzei, inchisa trei luni

0
701
intersectie-aglomeratie-masini

intersectie-aglomeratie-masiniCirculatia in intersectia strazii Berzei cu bulevardele Dinicu Golescu si general Berthelot, din Bucuresti, se inchide intre 11 august si 11 noiembrie, pentru continuarea lucrarilor ce au loc pe traseul „diametralei nord-sud”.

Devierea circulatiei se va face pe strazile Virgiliu, stirbei Voda, Popa Tatu si Mircea Vulcanescu, potrivit unui comunicat de miercuri al Primariei Capitalei.

Hala Matache ramane pe amplasamentul actual si nu va fi afectata de lucrarile la diametrala Berzei-Buzesti, iar pana la restaurare vor fi luate masuri de conservare si punere in siguranta a monumentului istoric, au decis, in urma cu o saptamana, reprezentantii municipalitatii si cei ai Ministerului Dezvoltarii Regionale.

Astfel, in cazul Halei Matache s-a decis pastrarea amplasamentului actual, „fiind dispuse masuri de conservare si punere in siguranta pana la demararea unui proces de restaurare a monumentului istoric”.

in cazul intocmirii proiectului tehnic de infrastructura se va tine cont de pastrarea pozitiei caii de rulare pe partea de est a Halei Matache, „prin diminuarea nesemnificativa a benzilor de circulatie, cu respectarea profilului de patru benzi auto si doua de tramvai”.

Proiectarea trotuarului de vest prin porticul Halei va fi facuta in conformitate cu proiectul tehnic final. De asemenea, canalul colector va fi deviat din pozitia actuala sub Hala Matache, in zona circulatiei auto.

„Se instituie un moratoriu de doua luni privind lucrarile de construire in zona sensului giratoriu de la intersectia strazii Mircea Vulcanescu cu strada Berzei, cu exceptia lucrarilor tehnico-edilitare, indeosebi referitoare la canalul colector si la linia de tramvai”, a precizat municipalitatea.

Lucrarile de infrastructura vor continua in baza proiectului initial pe segmentele Piata Victoriei – Calea Grivitei (inclusiv intersectia) si Calea Plevnei – strada Mircea Vulcanescu (exclusiv sensul giratoriu).

Primaria Capitalei, cu sprijinul Ordinului Arhitectilor din Romania si al MDRT, va organiza un concurs de solutii arhitecturale privind reamenajarea zonei Pietei Matache si a spatiilor publice adiacente, inclusiv integrarea Halei. Concursul urmeaza sa fie initiat pana in 30 octombrie 2011. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here