Cifrele săptămânii

0
547
2 din 10 antreprenori români 

consideră că volatilitatea pieţei, scăderea puterii de cumpărare şi concurenţa acerbă sunt alte aspecte care le generează provocări în business, în timp ce 6% dintre respondenţi au menţionat alte motive, precum finanţarea, întârzierea plăţilor sau insolvenţele clienţilor sau ale furnizorilor, arată concluziile sondajului „Indicele de investiţii al ASEBUSS”. (Forbes.ro)

 

5% 

dintre participanţii la un sondaj realizat de Institutul Român pentru Evaluare şi Strategie – IRES spun că au tot ce le trebuie şi că îşi permit să îşi cumpere tot ceea ce îşi doresc. Unu din 10 români afirmă că se descurcă foarte greu, iar peste un sfert dintre cei chestionaţi recunosc că au doar strictul necesar. (Hotnews.ro

 

6.081 de insolvenţe

au fost înregistrate în primele 11 luni din 2023, în creștere cu 0,98% față de perioada similară a anului trecut, conform datelor Oficiului Naţional al Registrului Comerţului (ONRC). Pe domenii de activitate, cel mai mare număr de insolvenţe s-a înregistrat în comerţul cu ridicata, amănuntul, repararea autovehiculelor şi motocicletelor (1.630), construcţii (1.208) şi în industria prelucrătoare (729). (Agerpres.ro

 

25%

este procentul cu care a scăzut numărul apartamentelor și caselor listate la vânzare, la nivel național, iar cel al proprietăților de închiriat a scăzut cu 10%, potrivit datelor publicate pe platforma Imobiliare.ro. Asta în timp ce interesul potențialilor cumpărători și chiriași pentru locuințele disponibile pe piața rezidențială a crescut chiar și cu 40% în unele cazuri. (Economedia.ro)

 

100.000 

de muncitori din afara Uniunii Europene și-ar putea găsi loc anul viitor pe piața muncii din României, după ce Executivul a redus contingentul inclus inițial într-un proiect de hotărâre, ce se ridica la 140.000 de lucrători. (Profit.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here