Christian Wulff, presedintele Germaniei, a demisionat

0
656
steag-germania

steag-germaniaPresedintele Germaniei, Christian Wulff, vizat de un scandal de coruptie, a anuntat vineri ca demisioneza din functie. „increderea concetatenilor mei este afectata. Din acest motiv, nu mai este posibil sa imi exercit functia.

De aceea demisionez”, a declarat solemn Wulff, un conservator care a fost ales cu dificultate la presedintie in iunie 2010, in urma eforturilor cancelarului Angela Merkel.

Parchetul din Hanovra (nordul Germaniei) a cerut joi seara ridicarea imunitatii presedintelui Christian Wulff, in urma suspiciunilor de prevaricatiune.Wulff este criticat aspru de la jumatatea lunii decembrie de presa germana, care il acuza ca a profitat de pozitia sa de sef al Guvernului din Saxonia inferioara pentru a obtine diverse avantaje financiare, incercand apoi sa ascunda aceste afaceri.

Presedintele german a fost atacat fara menajamente pentru ca a ascuns un imprumut, a profitat de vacante gratuite din partea unor oameni de afaceri bogati, iar apoi pentru ca a incercat sa faca presiuni asupra jurnalistilor cu scopul de a impiedica publicarea informatiilor.in Germania, functia presedintelui este in principal onorifica, insa acesta este o autoritate morala. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here