Chitoiu: Evaziunea fiscala n-a fost redusa fata de 2012

0
986

Ministrul de Finante, Daniel Chitoiu, a declarat, miercuri, ca evaziunea fiscala a ramas la acelasi nivel ca in 2012 si nu a crescut in termeni reali, precizând ca obiectivul la preluarea mandatului a fost reducerea semnificativa a acestui fenomen, dar Directia Anti-Frauda va opera de la 1 noiembrie.

Ministrul a sustinut, intr-o emisiune la RTV, ca de la preluarea mandatului obiectivul sau a fost de a reduce semnificativ evaziunea fiscala, motiv pentru care a desfiintat Garda Financiara, care si-a dovedit ineficienta in ultimii ani, si a organizat un alt mecanism – Directia de Anti-Frauda Fiscala, informeaza Mediafax.

El a sustinut ca in aceasta institutie vor fi angajati peste 2000 de persoane.

„Daca ne raportam la nivelul veniturilor colectate in 2013, raportat la 2012, avem o colectare 105,6%, deci in termeni reali cât la nivelul anului 2012. Nu avem o accentuare a evaziunii fiscale, dar nu avem nici o reducere (…) Daca dam la o parte inflatia, nivelul colectarii in 2013 este la nivelul din 2012. in 2013 evaziunea fiscala nu a crescut fata de 2012. Pe noi ce ne intereseaza, ne intereseaza ca incepând cu 1 noiembrie sa avem o structura care sa combata intr-adevar evaziunea si frauda fiscala”, a sustinut Chitoiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here