China anticipeaza o recesiune mondiala de lunga durata. Cele mai pesimiste estimari facute vreodata de un oficial chinez despre economie

0
696
chima-bile-concentrare

chima-bile-concentrareLa nivel mondial va avea loc cu certitudine o recesiune de lunga durata, iar China trebuie sa se concentreze pe problemele interne, a declarat duminica vicepremierul chinez Wang Qishan. „Singurul lucru de care putem fi siguri, intr-o multime de incertitudini,

este ca recesiunea mondiala provocata de criza financiara internationala va fi cronica”, a afirmat Wang, citat de agentia chineza Xinhua.

Comentariile lui Wang sunt cele mai pesimiste estimari facute vreodata de un oficial chinez despre economia mondiala, iar ingrijorarea autoritatilor de la Beijing referitoare la inrautatirea mediului economic mondial s-ar putea transpune intr-o politica de sustinere a dezvoltarii interne. La sfarsitul lui 2008, China a lansat un program masiv de stimulare economica, in valoare de 4.000 de miliarde de yuani (650 miliarde dolari), pentru a evita impactul crizei financiare mondiale.

Wang nu a vorbit despre vreo modificare majora de strategie, dar a reiterat ca bancile trebuie sa fie mai flexibile in privinta creditarii sectorului agricol si a firmelor mici. „In privinta tarii noastre, care depinde mult de exporturi, trebuie sa vedem clar situatia si sa ne rezolvam propriile probleme”, a spus Wang.

Banca centrala a Chinei, care face uneori raportari lui Wang, raspunzator de sectorul financiar, a anuntat saptamana trecuta ca este pregatita sa regleze politica monetara, daca este nevoie. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here