CFR SA a semnat un contract de 55 milioane lei pentru lucrari feroviare

0
732

CFR SA a semnat cu asocierea Alstom Transport – Pas 97 Impex un contract in valoare de 55,2 milioane lei, inclusiv TVA, pentru proiectarea si executia unui sistem de detectare a cutiilor de osii supraincalzite si a franelor stranse, care va functiona in apropierea a 21 de statii de cale ferata, informeaza Mediafax.

„Acest sistem controleaza, inregistreaza (starea termica) si detecteaza cutiile de osii, discurile de frana si bandajele rotilor a caror temperatura este mai mare decat abaterile admise. in orice astfel de situatie, dispozitivul DCOS va declansa automat alarme diferite in functie de valorile temperaturilor si va transmite semnalul la bordul locomotivei, prin radio, precum si la un post central de supraveghere, in scopul de a evalua gradul de gravitate al anomaliei detectate si de a lua masuri in consecinta”, se arata intr-un comunicat al CFR SA.

Sistemul va fi montat in apropierea a statiilor Saligny, Baraganu, Dragos Voda, Branesti, Crivina, Valea Larga, Baile Sarata Monteoru, Cotesti, Sascut, Secuieni Roman, Targu Frumos, Vinga, Jabar, Teregova, Drobeta Turnu Severin Est, Racari, Movila, Murgeanca, Vadu Lat, Maldaieni si Grozavesti.

Contractul, finantat din fonduri externe nerambursabile (71,1%) si de la bugetul de stat (28,8%), va dura 53 de luni, din care 29 de luni pentru executie si 24 luni perioada de garantie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here