Ceremonii in memoria victimelor de la Tuzla au avut loc in toate unitatile militare

0
619
comemorare-tuzla

comemorare-tuzlaCeremonii militare si religioase, in semn de respect si pretuire pentru militarii decedati in catastrofa aviatica de la Tuzla, au avut loc, miercuri dimineata, in toate unitatile militare din tara si din teatrele de operatii. La ceremonia de comemorare organizata la sediul Ministerului Apararii Nationale au participat ministrul Gabriel Oprea, secretarul de stat Viorel Oancea, seful Statului Major General, amiralul Gheorghe Marin, personalul militar si civil din structurile centrale ale institutiei, informeaza MApN.

Dupa intonarea Imnului national al Romaniei, s-a dat citire ordinului ministrului Apararii Nationale privind desfasurarea unor activitati in memoria personalului militar cazut la datorie in misiuni in strainatate, in teatrele de operatii, in actiuni de lupta sau in atentate teroriste, precum si in misiuni desfasurate pe teritoriul national.

In cadrul ceremoniei s-a pastrat un moment de reculegere in memoria celor doisprezece camarazi care si-au pierdut viata in catastrofa aeriana de la Tuzla si s-a oficiat serviciul religios.

Tot miercuri, in toate capelele de unitate si in bisericile militare sau de garnizoana s-au desfasurat slujbe de pomenire a celor 12 militari din Fortele Aeriene si Fortele Navale, care si-au pierdut viata pe aerodromul din Tuzla.

Ministerul Apararii a anuntat ca in urma accidentului de la aerodromul din Tuzla si-au pierdut viata patru militari din cadrul Fortelor Aeriene si opt din cadrul Fortelor Navale.

Acestia sunt: comandorul Nicolae Jianu (comandantul scolii de Aplicatie pentru Fortele Aeriene „Aurel Vlaicu” din Boboc), care avea 49 de ani, era casatorit si avea doi copii, locotenent-comandor Catalin Vicentiu Antoche (34 de ani), care era casatorit si avea un copil, locotenent Lavinia Guita (26 de ani), necasatorita.

In accidentul aviatic si-au pierdut viata si maistrul militar clasa I Razvan Ranghet, care avea 43 de ani, era casatorit si avea doi copii, locotenent Liviu Antim, care avea 27 de ani si era necasatorit, maistrul militar clasa a II-a Florin Claudiu Cismasu, care avea 34 de ani, era casatorit si avea doi copii.

De asemenea, in accident au murit si maistrul militar clasa a II-a Catalin Radoi, care avea 36 de ani, era casatorit si avea un copil, maistrul militar clasa a III-a Badut Papuc, care avea 29 de ani si era necasatorit, fruntasul Constantin Vladut Sarman, care avea 26 de ani si era necasatorit, fruntasul Marius Catalin Chioveanu, care avea 22 de ani si era necasatorit, fruntasul Cosmin Furtuna, in varsta de 28 de ani, necasatorit, si soldatul Cosmin Florescu, in varsta de 25 de ani, necasatorit.

Ministrul Apararii, Gabriel Oprea, si seful Statului Major General, amiralul Gheorghe Marin, i-au vizitat, marti seara, la Spitalul Militar Central din Bucuresti, pe capitanul Daniel Balsanu si pe maistrul militar Marius Nazare, raniti in catastrofa aviatica produsa luni la aerodromul Tuzla.

Potrivit unui comunicat transmis de MApN, ministrul Oprea si amiralul Marin au discutat cu cei doi militari si cu medicii care ii trateaza, asigurandu-se ca starea de sanatate a acestora evolueaza favorabil.

Capitanul Daniel Balsanu a fost diagnosticat cu contuzii si traumatisme minore, iar maistrul militar Marius Nazare a fost diagnosticat cu contuzii, traumatisme si arsuri pe zece la suta din suprafata corpului. in prezent, starea de sanatate a militarilor raniti este buna, precizeaza MApN intr-un comunicat de presa.

O comisie de investigatie tehnica, numita prin ordin al ministrului Apararii, cerceteaza imprejurarile producerii acestei catastrofe aviatice. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here