Centrul de Medicină Funcțională și Integrativă Secom își extinde portofoliul cu un nou serviciu de nutriție funcțională

0
1627

Centrul de Medicină Funcțională și Integrativă Secom, primul Centru care a aplicat în premieră în România conceptul de medicină integrativă, lansează serviciul de nutriție funcțională, în scopul prevenirii și reducerii cauzelor și a manifestărilor bolilor societății moderne.

Medicina funcțională si integrativă, recunoscută drept medicina viitorului tratează bolnavul, nu boala acestuia, fiind centrată pe pacient și pe cauza afecțiunii, având convingerea că fiecare pacient este unic și că nu există tratamente standard. Acest tip de asistență medicală se bazează pe analiza holistică a pacientului (istoricul medical, factorii genetici, emoționali, mentali, de mediu și sociali, stilul de viață, regimul alimentar), pe identificarea dezechilibrelor, a cauzelor bolilor și pe elaborarea de tratamente naturale personalizate, integrate altor tratamente urmate de pacient. Medicina funcțională si integrativă stabilește o relație de parteneriat terapeutic între pacient și medic și este orientată și către prevenție, încurajând pacienții să adopte o atitudine proactivă și să-și dezvolte obiceiuri sănătoase pentru menținerea calității bune a vieții.

Centrul de Medicină Funcțională și Integrativă Secom susține de peste 17 ani sănătatea românilor prin programe de fitoterapie stiințifică elaborate pe baza principiilor medicinei funcționale și integrative, 18 000 de pacienți înregistrând rezultate favorabile în urma tratamentelor complementare recomandate de echipa medicală. Începând din 2019, Centrul Secom oferă pacienților săi și serviciul de nutriție funcțională și integrativă, o componentă importantă a medicinei funcționale care, prin alimentele și nutrienții introduși în mod personalizat în dieta, poate preveni, diminua sau chiar trata afecțiuni diverse și poate susține un stil de viață sănătos.

Am ajuns într-un punct al dezvoltării civilizației în care reevaluăm relația pe care o avem cu alimentele, punând din nou accentul pe rolul esențial pe care nutriția îl are în menținerea sau redobândirea stării de sănătate. Această schimbare de perspectivă este susținută de studii recente care au demonstrat că alimentația nesănătoasă este o cauză majoră a bolilor societății moderne precum obezitatea, diabetul zaharat tip 2, bolile cardiovasculare, cancerul, osteoporoza. Prin noul serviciu de nutriție funcțională din cadrul Centrulului Secom ne propunem să îmbunătățim sănătatea pacienților noștri prin oferirea unor programe de nutriție personalizate, măsurabile, realiste, ușor de urmat, integrate stilului propriu de viață. Vorbim de schimbarea unor obiceiuri mici, dar care pe termen lung pot avea efecte pozitive uriașe, care pot chiar salva vieți,” a declarat Andrei Costea, Managing Partner al Centrului de Medicină Funcțională și Integrativă Secom.

Consultanța nutrițională se desfășoară la Centrul de Medicină Funcțională și Integrativă Secom în etape interconectate si are ca rezultat mai mult decât un plan alimentar sau o dietă standardizată. Programele de nutriție sunt individualizate, elaborate pe criterii științifice, flexibile și asigură bucuria de a mânca, fără calcule complicate de calorii, fără sentimente de vinovăție față de eventualele abateri de la recomandările primite. Dacă este necesar, aceste programe pot fi asociate cu tratamente naturale personalizate pentru abordarea afecțiunilor prezente și pentru a reduce riscul de apariție a unor deficiențe nutriționale.

Programele de nutriție elaborate la Centrul Secom se adresează persoanelor care doresc atingerea și menținerea greutății corporale optime, celor cu afecțiuni acute sau cronice, dar și persoanelor care doresc să adopte un comportament responsabil față de propriul organism pentru a-și menține sănătatea și vitalitatea.

Principalele atuuri ale Centrului Secom sunt experiența de peste 17 ani în practicarea fitoterapiei științifice, peste 18 000 de pacienți cu evoluții pozitive sub tratamentele naturale recomandate și echipa de experți în medicină funcțională și integrativă. Echipa Centrului Secom este alcătuită din profesioniști care nu oferă doar servicii medicale de calitate, ci mai mult decât atât, oferă timp, atenție, disponibilitate de a asculta și de a oferi răspunsuri cu empatie și respect față de pacient.

“La Centrul de Medicină Funcțională și Integrativă Secom acordăm o atenție deosebită construirii unei relații de parteneriat între pacient și echipa medicală, relație esențială în procesul de vindecare. Astfel, acordăm pacientului timpul necesar pentru a-i răspunde la întrebări, pentru a-i explica într-un mod ușor de înțeles rezultatele testelor medicale, pentru a-și înțelege starea de sănătate, cauzele și riscurile de apariție a afecțiunilor, scopul și beneficiile tratamentelor naturale recomandate. Preocuparea noastră principală este să ne asigurăm că fiecare pacient al Centrului Secom este mai informat, mai încrezător și mai hotărât să trăiască sănătos.” a adaugat Andrei Costea.

Mai multe detalii despre portofoliul complet de servicii al Centrului de Medicină Funcțională și Integrativă Secom, inclusiv despre noul serviciu de nutriție funcțională și găsiți pe https://www.secom.ro/centru-de-medicina-integrativa/.

Despre Centrul de Medicină Funcțională și Integrativă Secom

Centrul de Medicină Funcțională și Integrativă Secom a fost primul centru de consultanță naturopată din România care a aplicat, în premieră pe piața locală, conceptul de fitoterapie științifică și cel de medicină integrativă.

Centrul a evoluat acum 15 ani de la unul dintre primele magazine cu profil naturist de pe piața din România și a fost nucleul în jurul căruia a fost dezvoltată compania Secom®. În prezent, lider de autoritate în soluții de medicină integrativă, Secom® este specializată în importul, distribuția și comercializarea de suplimente alimentare, ceaiuri și cosmetice naturale, produse de calitate superioară, studiate științific și certificate la nivel global.

Secom® a făcut pionierat, fiind prima companie care a introdus în România multe dintre ingredientele “inovatoare”disponibile astăzi: ciuperci medicinale, colostru, glutation, 5-HTP, resveratrol, GABA, L-citrulina și prima gamă de suplimente special creată de medici pediatri pentru sănătatea copiilor – ChildLife® Essentials, dar și concepte precum cel de extract standardizat.

Cele peste 300 de tipuri de suplimente alimentare naturale din portofoliul Secom® fac posibilă elaborarea în cadrul Centrului de Medicină Funcțională și Integrativă Secom unor programe personalizate de tratament complementar pentru o gamă largă de afecțiuni.

Produsele Secom® sunt disponibile în peste 8000 de farmacii și magazine cu profil naturist la nivel național, pe www.secom.ro și în cele 14 magazine Secom® din Bucureșți, Bacău, Brașov, Cluj-Napoca, Iași, Ploieșți, Piteșți, Sibiu, Timișoară, Arad și Oradea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here