Cele mai performante firme din sectorul 4, premiate de Camera bucureșteană

0
783

 

Camera de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB), cu sprijinul Primăriei sectorului 4, a organizat în Aula Carol I din sediul său istoric Topul firmelor din sectorul 4, manifestare ce a avut ca obiectiv evidenţierea celor mai performanţi operatori economici cu sediul social pe raza acestei unități administrativ-teritoriale. La Gala de înmânare a premiilor au participat alături de manageri ai celor mai performante companii din sector și reprezentanţi ai administraţiei locale și centrale.

„Performanțele celor aflați în top la această ediție sunt cu atât mai meritorii cu cât au fost răsplatite rezultatele obținute în 2022, an complicat din punct de vedere geopolitic și economic. Anul acesta, la nivelul sectorului 4 premiem 2.689 firme, respectiv 36% din cele care au îndeplinit criteriile de eligibilitate, în cadrul șapte secțiuni. Companiile laureate – în care lucrează mai bine 60,3 mii salariați – au realizat o cifră de afaceri cumulată de 59 miliarde lei (cca. 12 mld euro) și un profit din exploatare de 5 miliarde lei (adică 1 mld euro)”, a precizat Iuliu Stocklosa, președintele Camerei bucureștene, în deschiderea Galei.

În ceea ce priveşte structura pe domenii de activitate, cele mai multe companii premiate de Camera bucureşteană în sectorul 4 activează în domeniul serviciilor (39,1% din total), fiind urmate de firmele din domeniul comerţului (29,2%) şi de cele cu profil industrial (12,6%). Construcţiile concentrează 8,6% dintre firmele premiate, cercetarea-dezvoltarea şi high-tech-ul – 5,1%, turismul – 4,3%, în timp ce doar 1,1% provin din agricultură, silvicultură şi pescuit.

„După atâția ani de pandemie, de război, de criză economică din cauza prețurilor la energie, dumneavoastră sunteți antreprenorii care ați supraviețuit și, mai mult, ați făcut performanță”, a declarat Lucian-Ioan Rus, secretar de stat în Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, felicitând premianții și asigurându-i de tot sprijinul instituției pe care o reprezintă. „Ne dorim să fim un partener activ, un partener puternic pe care vă puteți baza în aceste vremuri grele pe care le trăim cu toții”, a punctat înaltul demnitar.

„După șapte ani, sectorul 4 este acolo unde merită: printre cele mai bine organizate și mai dezvoltate zone ale Bucureștiului. Pentru aceasta, proiectele noastre au vizat dezvoltarea socio-economică a comunității, începând cu infrastructura rutieră, continuând cu cea educațională și încheind cu infrastructura medicală, pentru a transforma sectorul 4  într-un hub de business. Investițiile pe axa stradă-școală-spital ne-au adus în poziția de a fi atractivi pentru investitori și de a fi credibili, atât în relația cu partenerii economici implicați în proiectele noastre, cât și în relația cu firmele care investesc în sectorul 4”, s-a arătat în mesajul edilului Daniel Băluță, transmis de George Andrei Trocan, administratorul public al sectorului, care a dat câteva exemple concrete de investiții private realizate în sector ca urmare a dezvoltării infrastructurii.

Pe lângă distincţiile acordate pentru rezultatele economice obţinute în anul 2022, în cadrul evenimentului au fost decernate premii și diplome speciale Primăriei Sectorului 4, precum și unor unor companii și antreprenori din diverse domenii de activitate.

Etapa la nivel de sector a Topului firmelor din București va continua cu Gala dedicată laureaților din sectorul 1, eveniment ce se va desfășura miercuri, 11 octombrie, în Aula Carol I a Palatului CCIB.

Biroul de Presă al CCIB

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here