Cele mai comune situatii in care poti avea nevoie de o vizita la psihiatru

0
818

Sursa foto: https://unsplash.com/photos/WY5kuE0R4-k

Daca incet-incet, vizita la cabinetul psihiatrului incepe sa nu mai fie considerat un subiect tabu, consultatiile de psihiatrie sunt, in continuare, privite cu scepticism si reticenta, din cauza perpetuarii unor mituri legate de aceasta ramura a medicinei.

Unul dintre cele mai populare astfel de mituri este cel conform caruia oamenii nebuni, care nu sunt in deplinatatea facultatilor mintale, au nevoie de un psihiatru. In realitate insa exista numeroase afectiuni cu care foarte multi oameni se confrunta, uneori fara sa le bage in seama, pentru care ar trebui sa mearga la cabinetul de psihiatrie. Tocmai de aceea si numarul celor care aleg sa mearga la un medic psihiatru in Bucuresti este tot mai mare, desi multi nu doresc sa vorbeasca despre asta.

Printre situatiile cele mai comune, care ar trebui sa trimita oamenii la medic pentru o consultatie psihologica, se regasesc:

Anxietate si depresie

Stilul de viata al oamenilor din prezent este unul alert si mereu contra cronometru, astfel ca putini sunt cei care reusesc sa isi faca timp pentru pasiunile lor sau chiar pentru a-si ingriji sanatate. In plus si relatiile dintre oameni au de suferit din cauza tehnologiei, astfel ca tot mai multi ajung sa se confrunte cu stari de depresie si anxietate.

Citeste si: Cabinet psihiatrie în București – Succesul sănătății tale mentale.

Exista situatii in care competentele psihologului nu sunt suficiente pentru ca pacientul sa poata fi tratat, caz in care se recomanda consultul psihiatric.

Fobiile

Mare parte a oamenilor au diferite fobii, de la cele mai cunoscute, de insecte sau alte vietatii, de spatii inguste – claustrofobie – pana la unele care pot afecta viata celor care le au, cum ar fi fobia de multime – agarofobia – sau frica de gauri – tripofobia – una dintre cele mai recente tipuri de fobii.

In astfel de cazuri, pentru a evita situatiile in care se confrunta cu temerile lor, oamenii pot evita sa iasa din casa, ajungand sa se autoizoleze.

Prin urmare, medicul psihiatru poate fi ajutorul de care este nevoie in foarte multe situatii de zi cu zi, pe care unii oameni le ignora si spera sa treaca de la sine.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here