Cel putin 64 de persoane care urmareau finala CM, ucise intr-un dublu atentat in capitala Ugandei

0
424
politie-crima

politie-crimaUn dublu atentat comis duminica seara in doua restaurante din Kampala, capitala Ugandei, a provocat moartea a cel putin 64 de persoane si ranirea altor 65, a anuntat luni politia, care-i considera suspecti pe islamistii

 somalezi Shebab, avand legaturi cu al-Qaida.Acest dublu atentat pare sa fie cel mai sangeros din Africa de Est, de la atacurile sinucigase impotriva ambasadelor americane de la Nairobi si Dar es Salaam si pana in prezent, atentate comise de membri al-Qaida, la 7 august 1998, in care au fost ucise peste 200 de persoane.

„Avem 64 de morti si 65 de raniti. Nationalitatile victimelor vor fi comunicate ulterior”, a declarat luni dimineata o purtatoare de cuvant a politiei, Judith Nabakooba, pentru AFP. Un bilant anterior, din timpul noptii, anunta 23 de morti.

Cele doua bombe au explodat intr-un restaurant etiopian din sudul capitalei ugandeze si, respectiv, intr-un club de rugby din estul orasului, provocand un masacru in randul persoanelor adunate in aceste doua locuri publice pentru a privi, la televizor, finala Cupei Mondiale de fotbal, disputata intre Spania si Olanda.

Presedintele american, Barack Obama, a condamnat aceste „atacuri lase si deplorabile” si a anuntat ca Statele Unite sunt „pregatite sa furnizeze orice ajutor cerut” de Guvernul ugandez, potrivit purtatorului de cuvant al Consiliului pentru Securitate Nationala, Mike Hammer.

Un cetatean american se afla intre persoane ucise, a anuntat ambasada americana din Kampala, iar un corespondent AFP a putut vedea trei cetateni americani raniti, la principalul spital din capitala, Mulago, unde au fost aduse zeci de victime, pentru a primi ingrijiri.

„Voiam doar sa privim meciul. Din nefericire, am ales sa mergem la restaurantul etiopian”, a declarat, la spital, Chris Sledge, in varsta de 18 ani, grav ranit la picioare si la ochi. „Va fi bine. Voi avea nevoie de o operatie”, a adaugat el. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here