Cel mai puternic trimestru 1 din istoria grupului Wienerberger

0
1234

Cel mai puternic trimestru 1 din istoria grupului Wienerberger

 

Rezultate

 

 • Performanță operațională puternică prin implementarea consecventă a strategiei de creștere a valorii
 • Creștere a veniturilor cu 15%, obținându-se un nivel record de 776,8 milioane de euro
 • EBITDA ajustat atinge un nivel record pentru trimestrul 1, de 109 milioane de euro (+ 89%)
 • Programul “Fast Forward 2020” se derulează conform planificării

 

Perspective pentru anul 2019

 • Prognoza pentru un EBITDA ajustat la nivelul de 560-580 milioane de euro este confirmată.

 

Grupul Wienerberger, furnizor internațional de soluții inovatoare pentru construcția clădirilor și infrastructura inteligentă, a început anul 2019 cu cel mai puternic trimestru 1  din istoria de 200 de ani a companiei.

 

Președintele Consiliului de Administrație, Heimo Scheuch: „Wienerberger a început excelent anul  2019. Am valorificat pe deplin oportunitățile pieței și am implementat în mod consecvent strategia noastră de creștere a valorii. Acest lucru, împreună cu contribuția pozitivă a programului “Fast Forward 2020”, ne-a permis să înregistrăm noi recorduri în venituri și câștiguri. Performanța noastră puternică din primul trimestru confirmă faptul că suntem pe o traiectorie de creștere profitabilă și pe drumul cel bun către îndeplinirea  obiectivelor ambițioase pe care ni le-am propus  pentru anul 2019. Prin urmare, confirmăm previziunile privind atingerea unui nivel al EBITDA ajustat de 560 până la 580 de milioane de euro pentru întregul an.”

 

În primul trimestru al anului 2019, Wienerberger și-a mărit veniturile la nivel de Grup cu 15%, până la 776,8 milioane de euro, comparativ cu 675,1 milioane de euro în primul trimestru al anului 2018. Wienerberger a valorificat cererea puternică și condițiile meteorologice favorabile care au permis un debut timpuriu al sezonului de construcții. Compania a beneficiat, de asemenea, de efectul ajustărilor de preț implementate în cursul anului 2018, în anticiparea creșterii inflației prin costuri.

 • EBITDA ajustat a crescut semnificativ cu 89%, până la 109,0 milioane de euro (față de 57,7 milioane de euro în primul trimestru al anului 2018).
 • “Fast Forward 2020”, programul de optimizare a performanței Wienerberger, a contribuit cu 15 milioane de euro la îmbunătățirea câștigurilor.
 • Profitul net al companiei a crescut la 26,8 milioane de euro, în comparație cu o pierdere de 19,6 milioane de euro, din motive sezoniere, înregistrată în primul trimestru al anului 2018.

Venituri mai mari în toate unitățile operaționale

Wienerberger a beneficiat, în segmentele sale operaționale, de repoziționarea  efectuată la începutul anului 2019, unitățile sale operaționale fiind structurate în prezent astfel: Wienerberger Building Solutions, Wienerberger Piping Solutions și America de Nord. Pe această bază, Wienerberger este capabil să valorifice întregul său potențial și să utilizeze mai bine oportunitățile de pe piață. Fiecare dintre cele trei unități operaționale a înregistrat o creștere a veniturilor în primele trei luni ale anului.

 • Wienerberger Building Solutionsa înregistrat un randament puternic, raportând o creștere cu 18% a veniturilor, până la 476,6 milioane de euro, și o dublare a EBITDA ajustat, la nivelul de 85,7 milioane de euro.
 • Wienerberger Piping Solutions, fructificând impulsul pieței din primele trei luni și nivelul costurilor semnificativ îmbunătățit, a generat o creștere a veniturilor (+ 9% până la 224,0 milioane de euro) și a câștigurilor (EBITDA ajustat, majorat de la 8,4 milioane euro la 17,7 milioane euro ).
 • Divizia Nord-Americanăa realizat o creștere de 16% a veniturilor, la nivelul de 75,9 milioane de euro; EBITDA ajustat al Diviziei a ajuns la 5,6 milioane de euro (față de 6,9 ​​milioane de euro în T1 2018).

Perspective pentru anul 2019

Pentru întregul an 2019, Wienerberger se așteaptă să înregistreze o cerere constantă stabilă sau în ușoară creștere, în pofida numeroșilor factori de incertitudine din mediul economic. Pe baza programului de optimizare continuă a performanței, grupul Wienerberger va continua să crească indiferent de condițiile incerte de pe piață. Prin urmare, Wienerberger confirmă prognoza unui EBITDA ajustat de 560 până la 580 de milioane de euro pentru întregul an 2019.

Pe lângă câștigurile îmbunătățite înainte de impozitare (EBITDA), sunt așteptate contribuții pozitive la câștiguri de aproximativ 40 de milioane de euro, din programul “Fast Forward 2020”  și aproximativ 41 milioane de euro din adoptarea standardului de contabilitate IFRS 16.

 

Pentru raportul complet al primelor trei luni ale anului 2019, vă rugăm să vizitați:

https://wienerberger.com/en/latest-results.

Wienerberger Group

Wienerberger este cel mai mare producător de cărămizi din lume (Porotherm, Terca) și lider de piață în țigle ceramice pentru acoperișuri (Koramic, Tondach) în Europa, dar și de pavaje de beton  (Semmelrock) în Europa Centrală și de Est. În domeniul sistemelor de țevi (țevi ceramice Steinzeug-Keramo și țevi de plastic Pipelife), compania este unul din principalii furnizori în Europa. Cu un total de 195 unități de producție, Grupul Wienerberger a generat venituri de 3.3 miliarde euro și  un EBITDA  de 470 millioane euro în 2018.

 

Wienerberger este prezentă în România din 1998 și este una din cele mai mari companii producătoare de materiale de construcții din țară. Compania operează patru unități de producție pentru blocuri ceramice și, de asemenea, comercializează țigle ceramice sub brandul Tondach, având în total peste 300 de angajați.

România este una dintre cele mai mari piețe din regiunea CEE și are o piață a materialelor de construcții pentru domeniul rezidențial în plină dezvoltare. Cărămizile reprezintă unul dintre cele mai populare și frecvent utilizate materiale de construcții în țară.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here