Cel mai probabil vom avea un TVA de 22% de la 1 iulie!

0
524
taxe-bani

taxe-baniE clar! Guvernul va majora taxele. Ministrul Administratiei si Internelor, Vasile Blaga, spune ca in prezent exista patru variante privind cresterea impozitelor.

 Surse guvernamentale oficiale, citate de Pro TV, sustin ca cel mai probabil scenariu este cel in care TVA-ul va creste cu 22 % de la 1 iulie, fara modificarea cotei unice.
 O alta varianta ar fi un TVA de 22 % incepand cu 1 ianuarie 2011, iar a treia varianta vorbeste despre un TVA diferentiat, respectiv maximum 25 % si minimum 10 % pentru produsele de baza.
 
Ultima varianta, si cea mai putin probabila, luata in calcul de Guvern este cea in care TVA ar creste la 25% si cota unica la 20%.
 
Ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, i-a informat pe membrii Guvernului, in sedinta de miercuri, ca FMI a cerut reducerea cheltuielilor si majorarea veniturilor inclusiv prin cresterea taxelor si ca deficitul bugetar din 2010 va depasi 5,9% din PIB, Fondul acceptand un deficit de 6,3-6,4%, au declarat surse guvernamentale, citate de Mediafax.
 
Potrivit acestora, ministrul Finantelor a spus ca FMI nu a avansat nicio cifra referitoare la procentul de crestere a taxelor, dar ca exista mai multe variante care sunt analizate.
 
Ministrul Administratiei si Internelor, Vasile Blaga, a precizat ca in prezent se lucreaza la patru variante de majorare de taxe.
 
„Ministrul a facut in sedinta de guvern o prezentare succinta a discutiilor cu Fondul Monetar International, aratand ca expertii Fondului au cerut autoritatilor romane sa reduca cheltuielile si sa creasca veniturile, aratand ca o solutie este marirea taxelor, iar alta disponibilizarile. Ministrul a sustinut ca variantele sunt inca in analiza si nu a avansat nicio cifra privind cresterea TVA sau a cotei unice de impozitare, dar a explicat ca deficitul va fi totusi mai mare, iar FMI ar putea accepta pentru 2010 un deficit de 6,3-6,4% din PIB”, au relatat surse participante la sedinta de Guvern, pentru Mediafax.
 
Surse participante la negocierile cu FMI au declarat, ieri, ca Fondul a propus majorarea TVA si a cotei unice, pentru a accepta o crestere a deficitului de la 5,9% pana la cel mult 6,9% din PIB, intrucat nu mai are incredere in Guvern ca va reduce cheltuielile.
 
Ministrul Vladescu a declarat, la randul sau ca Guvernul si misiunea FMI discuta mai multe variante, inclusiv posibile majorari de taxe.
 
FMI a anuntat inainte de inceperea discutiilor privind a patra evaluare a acordului stand-by ca a modificat prognoza de crestere economica a Romaniei in acest an de la 1,3% la 0,8%. (Mediafax)

Sursa foto: ArhivaFoto.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here