CEC Bank, sprijin pentru beneficiarii SAPS – Campania 2012

0
854

Bucuresti, 01.08.2012 – CEC Bank a incheiat cu Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA), Fondul de Garantare a Creditului Rural (FGCR) si Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii S.A. (FNGCIMM) conventiile privind finantarea capitalului de lucru pentru desfasurarea activitatilor curente de catre beneficiarii schemei de plata unica pe suprafata (SAPS) – Campania 2012.

Astfel, CEC Bank lanseaza cel de-al XVI-lea produs in parteneriat cu APIA. Prin implicarea in finantarea capitalului de lucru al beneficiarilor eligibili, pentru desfasurarea activitatilor curente, CEC Bank a reusit din anul 2008 si pana in prezent sa acorde sprijin pentru aproximativ 58.000 de fermieri, valoarea creditelor acordate fiind de circa 999 milioane lei.  

Creditele se acorda in lei, valoarea finantarii fiind majorata de la 80% pana la maximum 90% din suma cuvenita din SAPS, denominata in lei.

Costurile practicate in prezent de CEC Bank pentru aceste  finantari sunt urmatoarele:
– dobanda cuprinsa intre 9,4% si 9,9%, in functie de clasa de performanta financiara in care se incadreaza clientul;
– comision de gestiune de 0,25% aplicat la valoarea acordata si perceput la acordarea creditului.   

Creditele beneficiaza de garantia emisa de FGCR sau FNGCIMM, care reprezinta un procent de pana la 80% din valoarea creditului acordat.

Rambursarea creditelor se va face integral la data primirii sumelor cuvenite beneficiarilor, dar nu mai tarziu de data stabilita in conventiile incheiate de banca cu APIA, FGCR/FNGCIMM sau in actele aditionale ulterioare.

“Prin acordarea acestor finantari, clientii beneficiaza de dobanzi si comisioane avantajoase, precum si de majorarea valorii creditului punte, aceasta ajungand pana la maximum 90% din suma cuvenita din SAPS. Avand in vedere ca suntem la al XVI-lea program implementat prin parteneriat cu APIA, confirmam inca o data faptul ca CEC Bank continua sa se implice activ in sprijinirea clientilor care solicita finantare pentru desfasurarea activitatiilor in domeniul agriculturii”, a declarat domnul Radu Gratian Ghetea, Presedintele CEC Bank.

Clientii CEC Bank beneficiaza de consultanta gratuita in ceea ce priveste pregatirea documentatiei de accesare a creditului. Informatii suplimentare despre acest produs de creditare pot fi obtinute in orice unitate CEC Bank, apeland gratuit Serviciul suport clienti la numarul de telefon 0.800.800.848 sau accesand site-ul Bancii, www.cec.ro, in cadrul sectiunii dedicate finantarilor din domeniul agriculturii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here